Fotbal international

Gerard Deulofeu s-a întors la Barcelona. Ce riscă prin această mutare

Gerard Deulofeu este din nou acasă. Jucătorul Barcelonei a revenit pe Nou Camp, după ce fusese vândut de către catalani în Premier League, la Everton. Ultima jumătate a sezonului anterior...
14.07.2017 | 18:09
Gerard Deulofeu s-a întors la Barcelona. Ce riscă prin această mutare
ADVERTISEMENT

Gerard Deulofeu este din nou acasă. Jucătorul Barcelonei a revenit pe Nou Camp, după ce fusese vândut de către catalani în Premier League, la Everton. Ultima jumătate a sezonului anterior spaniolul a fost împrumutat la AC Milan, acolo unde a avut evoluţii solide şi constante, dar italienii nu au putut să îl păstreze şi a fost nevoit să revină la Everton, iar acum s-a întors de unde a plecat prima dată.

Noul contract pentru Deulofeu se întinde până în 2019. Pentru a-l avea înapoi, pe Nou Camp, Barca a plătit 12 milioane de euro lui Everton. Acum problema este în ce măsură Barca are cu adevărat nevoie de Deulofeu, pentru că atacul pare bătut în cuie cu binecunoscutul trio Messi-Suarez-Neymar. Este puţin probabil ca Deulofeu să poată să reuşească să ia faţa vreunuia dintre cei trei, ceea ce presupune că rolul său va fi de soluţie de avarie.

Ce ar fi vrut Gerard Deulofeu

De altminteri, însuşi jucătorul nu s-a arătat deosebit de entuziasmat de ideea revenirii la Barcelona, conştient de piedica pe care o reprezintă faptul că are concurenţă atât de serioasă. Deulofeu şi-ar fi dorit mult mai mult să meargă la un club unde să fie titular, pentru că obiectivul său este să prindă lotul Spaniei pentru turneul final al CM 2018, din Rusia.

ADVERTISEMENT

Barcelona s-a folosit însă de clauza de eliberare a jucătorului şi din acest motiv Deulofeu nu a avut cum să se mai opună, deşi a sperat să poată prinde un transfer de titular. Oferte avea şi din Premier League, din Serie A şi Primera Division. Revenind pe Nou Camp este destul de probabil ca Deulofeu să fie rezervă şi în acest fel să îşi diminueze şansele de a rămâne în vizorul selecţionerului iberic pentru Mondialul din Rusia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri