Sport

Gerard Moreno a devenit legendă pentru Villarreal după golul din finala cu Manchester United

Gerard Moreno a deschis scorul în finala Europa League, cu Manchester United, devenind o legendă absolută a clubului.
26.05.2021 | 23:04
Gerard Moreno a devenit legendă pentru Villarreal după golul din finala cu Manchester United
Gerard Moreno a devenit legendă pentru Villarreal după golul din finala cu Manchester United. Sursă foto: Twitter.com
ADVERTISEMENT

Atacantul spaniolilor a egalat recordul de goluri marcate în istoria clubului, deținut până acum de italianul Giuseppe Rossi, fost mare atacant al „submarinului galben”.

Gerard Moreno a profitat de o greșeală mare de marcaj al lui Victor Lindelof și a reluat perfect în urma unei centrări perfecte a lui Dani Parejo, fără să îi dea șanse lui David De Gea să respingă mingea.

Gerard Moreno, devenit legendă a lui Villarreal după golul din finala cu United

Gerard Moreno a reușit să marcheze în finala cu Manchester United, iar atacantul iberic a ajuns la golul cu numărul 82 pentru Villarreal, egalând astfel recordul deținut până acum de Giuseppe Rossi.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, el este primul jucător care reușește să marcheze de la 30 de goluri în sus pentru „submarinul galben”, lucru care s-a mai întâmplat doar în cazul lui Giuseppe Rossi, care în sezonul 2010-2011 reușea să marcheze 32 de goluri.

Totodată, Gerard Moreno are și statistici recente foarte bune, iar golul împotriva „diavolilor roșii” doar confirmă forma bună prin care trece. În plus, primul șut pe spațiul porții al său în finala Europa League a fost chiar golul marcat.

ADVERTISEMENT

Ultimele 5 meciuri jucate de Gerard Moreno:

  • Villarreal – Celta Vigo 2-4 (1 gol)
  • Valladolid – Villarreal 0-2 (1 gol)
  • Villarreal – Sevilla 4-0 (1 gol și 1 pasă decisivă)
  • Real Madrid – Villarreal (1 pasă decisivă)
  • Villarreal – Manchester United – primele 45 de minute (1 gol)

A marcat și împotriva României

Datorită evoluțiilor bune, Gerard Moreno are și 10 prezențe în naționala Spaniei, pentru care a înscris 5 goluri, două dintre reușite fiind marcate în poarta lui Ciprian Tătărușanu, în duelul pierdut de „tricolori” cu 5-0, la ultimul meci ca selecționer al lui Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

Tot împotriva României, pe lângă cele două goluri, Gerard Moreno a oferit și o pasă decisivă, fiind de neoprit în partida jucată la Madrid, pe „Wanda Metropolitano”.

Gerard Moreno este un produs al Academiei de Fotbal al lui Espanyol, însă a fost cumpărat de când era doar un junior de către Villarreal. Acesta nu reușise să se impună în echipă și a fost împrumutat de-a lungul anilor la mai multe echipe.

ADVERTISEMENT

Printre echipele la care a fost împrumutat, Gerard Moreno a bifat prezențe la Mallorca și Espanyol, iar clubul copilăriei sale l-a cumpărat în 2015 pentru doar 1.500.000 de euro.

Peste trei ani, în 2018, Villarreal și-a dat seama de greșeala făcută atunci când l-a lăsat să plece pentru o sumă derizorie și l-a transferat pentru suma de 20.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT
  • 35.000.000 de euro este cota de piață a lui Gerard Moreno, conform transfermarkt.com
  • 29 de ani este vârsta lui Gerard Moreno
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik