Fotbal international

Gerard Pique a mai cumpărat un club din Spania! Fundașul își continuă investițiile în fotbal

28.07.2019 | 11:48
Gerard Pique a mai cumparat un club din Spania Fundasul isi continua investitiile in fotbal
ADVERTISEMENT

Fundașul Barcelonei, Gerard Pique, a mai cumpărat un club de fotbal din Spania, după ce acesta o mai achiziționase și pe FC Andorra. Fundașul central își continuă investițiile din fotbal, cumpărând pachetul majoritar de acțiuni de la formația de juniori catalană, Gimnastic Manresa.

Un nou club de fotbal cumpărat de Gerard Pique în Spania

Gimnastic Manresa este cel de-al doilea club cumpărat de Gerard Pique după ce în iarna aceasta a cumpărat o altă formație din ligile inferioare din Spania și anume FC Andorra. Oferta lui a fost acceptată de peste 80% din acționarii de la Manresa, club unde fundașul vrea să își formeze o academie de juniori care ulterior să facă pasul la FC Andorra. Formația patronată de Gerard Pique nu avea echipă de juniori și din acest motiv a achiziționat Gimnastic Manresa.

ADVERTISEMENT

Gerard Pique a declarat că vrea să investească în infrastructură, să schimbe gazonul și să îmbunătățească iluminatul la baza sportivă de la Manresa. Fundașul Barcelonei are ca plan să o aducă pe FC Andorra în maxim 5 ani în liga secundă din Spania.

Pique cu tricoul echipei pe care o patroneaza
Gerard Pique a mai cumpărat un club din Spania! Fundașul își continuă investițiile în fotbal

FC Andorra va evolua în liga a treia. Gerard Pique i-a cumpărat locul

FC Andorra joacă în liga a patra din Spania, dar a depus o cerere pentru a lua locul în liga a treia celor de la FC Reus care evoluează în Segunda B. Cei de la FC Reus au fost excluși din campionat în sezonul trecut din cauza problemelor financiare și vor juca începând cu acest sezon în Tercera Division, echivalentul ligii a 4-1 din Spania.

ADVERTISEMENT

Fundașul de 32 de ani va investi aproximativ 400.000 de euro în baza sportivă de la Gimnastic Manresa, pentru a o transforma într-o pepinieră foarte bună pentru clubul său principal FC Andorra, unde este finanțator din decembrie 2018.

  • 875.000 de euro este cotat întregul lot al lui FC Andorra