Sport

Gerard Pique nu vrea să-l încurce pe Xavi! Ce se întâmplă dacă nu va fi titular la FC Barcelona

Xavi trebuie să schimbe din temelii FC Barcelona şi nu este dispus să cadă pradă sentimentalismelor cand vine vorba de titulari, iar Gerard Pique ar putea să sară din schemă.
09.11.2021 | 16:15
Gerard Pique nu vrea sal incurce pe Xavi Ce se intampla daca nu va fi titular la FC Barcelona
ADVERTISEMENT

Xavi Hernandez nu are viață ușoară la FC Barcelona. Greaua moștenire după epoca Josep Maria Bartomeu, ca să folosim o sintagmă la modă, a adus gruparea catalană într-o situație deloc plăcută.

A rămas fără jucători exponențiali, cea mai importantă plecare fiind, evident, cea a lui Messi. Navighează la mijlocul ierarhiei. Iar în UEFA Champions League, fie și dacă va salva lucrurile în meciurile de final, are șanse infime să prindă fazele avansate ale competiției.

ADVERTISEMENT

Poziţia lui Gerard Pique la FC Barcelona este în pericol

Urmează acum o etapă mai importantă. Aceea de a croi o nouă echipă. Xavi a anunţat că va miza pe jucătorii experimentați. Însă, susțin jurnaliștii spanioli, nu este dispus la concesii. Oricât de greu i-ar fi. Pentru că este vorba, până la urmă, de foști colegi ai săi.

Jucători precum Gerard Pique, Sergi Roberto sau Jordi Alba nu mai au randamentul de odinioară. Și ar putea ajunge pe banca de rezerve. Sau chiar să aibă zilele numărate la echipă. Astfel că trebuie să se gândească la viitorul lor. Lucru care, probabil, dacă nu se schimbă ceva, se va întâmpla și cu Sergio Busquets sau Marc-André Ter Stegen.

ADVERTISEMENT

Situația lui Pique este destul de complicată. O legendă absolută la Barca, jucătorul de 34 de ani se apropie de 600 de apariții în tricoul blaugrana. Și a câștigat tot ceea ce se poate câștiga.

Însă în ultimul timp a dat în mai multe ocazii semne că a ajuns la un moment la care nu mai poate ține pasul. Iar erorile sale contează. Este acolo, în zona în care o greșeală costă. Și nu doar un gol, ci punct sau puncte. În plus, se accidentează tot mai des. Acum, de altfel, este indisponibil, astfel că va rata primele meciuri cu Xavi pe bancă.

ADVERTISEMENT

Iar el este cel care, dintre jucătorii deja amintiți, are cea mai mare competiție pe poziția sa. Jucători precum Eric Garcia sau Ronald Araujo sunt gata să-i ia locul, iar acest lucru l-ar putea aduce pe Pique în situația de a rămâne rezervă. O poziție pe care nu și-ar dori-o în final de carieră.

Nu lipsesc opțiunile pentru Pique

Pique știe că Xavi trebuie să ia măsuri. Și nu vrea să fie un obstacol în munca acestuia. Care îi este prieten. Și la aducerea căruia a contribuit, insistând la Arturo Canales, care-i impresariază pe amândoi, să-l convingă să lase Al Sadd.

ADVERTISEMENT

Mai are contract până în vara lui 2022. Iar în umă cu câteva săptămâni, într-un interviu acordat pentru La Vanguardia, spunea: ”Dacă planurile tactice mă vor aduce în această poziție în meciuri din finalul acestui sezon nu este o problemă. Dar încă un an, exclus. Nu vreau să fiu în situația de a mă retrage din postura de rezervă”.

Or, cu două perioade de mercato în față, șansele de a avea o concurență și mai mare este uriașă. Și-atunci? O opțiune este să se retragă. Dar mai există și o alta. Despre care s-a vorbit încă din 2020. Aceea a unui transfer în MLS, la Inter Miami, echipa lui David Beckham. O mutare care i-ar conveni și soției, Shakira, cea care i-a spus de multă vreme că și-ar dori ca ei să se stabilească acolo.

În plus, mutarea ar însemna mult și pentru echipa pe care o iubește. Căci Barcelona are nevoie de bani pentru a ieși din criză. O situație win-win. Și una care l-ar ajuta să crească și mai mult în ochii suporterilor. Și să mai reprezinte un pas către un alt țel al său. Acela ca într-o zi să fie președintele clubului.

Este limpede că urmează o revoluție. Care a și început. Cu staff-ul. Lucrurile nu se vor opri însă aici. „Barcelona este cel mai bun club din lume, avem mult de muncă. Barcelona nu-și poate permite să facă egaluri sau să piardă, trebuie să câștigăm toate meciurile. Visca Barca. Visca Catalunia!”, a spus Xavi luni, la momentul prezentării oficiale.

ADVERTISEMENT
Tags: