Sport

Gerard Pique explică viața fără Leo Messi la Barcelona: ”Lucrurile nu au mers bine”

Plecarea în vară a lui Leo Messi de la Barcelona a luat prin surprindere multă lume, iar Gerard Pique dezvăluie că i-a fost greu să nu-și mai vadă prietenul în fiecare zi.
01.12.2021 | 08:49
Gerard Pique explica viata fara Leo Messi la Barcelona Lucrurile nu au mers bine
ADVERTISEMENT

Câștigător al Copei America în acest an cu naționala Argentinei, starul ajuns la PSG a câștigat Balonul de Aur 2021, luându-le fața polonezului Robert Lewandowski și italianului Jorginho.

Pique, al doilea căpitan al Barcelonei, a fost aproape de retragere la începutul acestui sezon, din cauza unui conflict cu fostul tehnician al catalanilor, Ronald Koeman.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Leo Messi de la Barcelona l-a marcat pe Gerard Pique

Prezent la emisiunea de divertisment ”El Hormiguero”, condusă de Pablo Motos, Gerard Pique a povestit că plecarea lui Leo Messi de la Barcelona i-a lăsat un gol imens, mai ales că cei doi se cunosc încă de când erau juniori la academia La Masia.

”A fost foarte greu, am jucat împreună de la 14 ani. A fost foarte greu din punct de vedere sportiv și personal. Lucrurile nu au mers bine pentru noi în acest început de sezon. Mă bucur pentru el, iar al șaptelea Balon de Aur arată că este cel mai bun din istorie.

ADVERTISEMENT

A plecat într-o țară nouă și într-o cultură nouă. E greu, mi s-a întâmplat și mie când aveam 17 ani, atunci când am plecat la Manchester. Leo a plecat cu familia, eu am fost singur”, a declarat Pique, conform Marca.

Glume pe seama lui Florentino Perez

Fundașul Barcelonei a dezvăluit că sunt zile în care se vede președintele grupării și altele în care nici nu vrea să audă de această variantă, dar consideră că pentru a conduce un club trebuie să-l iubești înainte de toate.

ADVERTISEMENT

”Sunt zile în care mă văd președintele Barcelonei și altele în care nu. Trebuie să ai o mare dragoste pentru club. Nu are sens să fii președinte dacă nu iubești clubul. De câte ori voi putea, voi ajuta clubul, dar de acolo și până la a fi președinte este drum lung.

Este un mare sacrificiu. Trebuie să depui o garanție de 150 de milioane de euro. Dacă mandatul tău este pozitiv ți se returnează acea garanție, dar dacă bilanțul e negativ pierzi banii. Și la Real Madrid e la fel, iar pe deasupra Florentino Perez vrea să mărească garanția ca să se asigure că nu are contracandidați. Următoarele alegeri la Real Madrid ar putea fi peste 20 de ani”, a spus Pique.

ADVERTISEMENT

Pique nu e speriat de retragere

Gerard Pique a mărturisit că nu se simte speriat de faptul că în curând va fi nevoit să se retragă, deoarece se pregătește de mult timp pentru acest pas și a investit destul de mulți bani în diferite proiecte.

”Mulți colegi spun că atunci când te retragi este abisul. Ai această rutină de când ești mic. Îți ia mult să te adaptezi la noua ta viață. Unora le poate lua un an sau mai mult. Și că oamenii te recunosc din ce în ce mai puțin pe stradă și trec generațiile. E greu. Pentru mine asta din urmă ar fi o plăcere.

Fotbaliștii nu sunt pregătiți pentru această schimbare. Federația ar trebui să pregătească jucătorii pentru această schimbare. Mă pregătesc de multă vreme pentru această viață. Investesc în afaceri, proiecte, să am ceva de făcut după ce mă retrag. Cheia este să am ceva de făcut după ce părăsesc fotbalul. Dar clar că îmi va fi dor de fotbal”, a încheiat el.

ADVERTISEMENT
Tags: