Gerard Pique, huiduit la meciul din Cupa Davis dintre Spania şi Germania! “Mergi înapoi în ţara ta!”

Irina Aldea   
in Sporturi
07/04/2018, 18:38
Gerard Pique, huiduit la meciul din Cupa Davis dintre Spania şi Germania! “Mergi înapoi în ţara ta!”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Gerard Pique este prezent la aproape fiecare turneu de tenis oraganizat în Spania, fiind un împătimit declarat al acestui sport. Fundaşul echipei clasate pe primul loc în La Liga a urmărit live meciul dintre David Ferrer şi Alexander Zverev din cadrul Cupei Davis la Plaza de Toros din Valencia.

Spaniolul a profitat de faptul că antrenamentul echipei sale începea vineri la ora 18:00, aşa că şi-a petrecut dimineaţa în Valencia înainte de a se întoarce în Barcelona. Fără a fi vreo surpriză, Pique a fost huiduit imediat ce a fost reperat de publicul prezent la Valencia. ”Lipsit de bun simţ” sau “Mergi înapoi în ţara ta”, au fost câteva dintre lucrurile pe care fotbalistul a fost nevoit să le audă când a intrat în arenă. Pique a declarat de mai multe ori că este pro în problema independenţei catalane.

Gerard Pique vrea să revoluţioneze Cupa Davis

Gerard Pique este implicat într-un proiect ce vizează o revoluţie totală a Cupei Davis, competiţia masculină de tenis pe echipe naţionale. Iniţial, Pique a dorit să resusciteze fosta Cupă Mondială pe echipe (World Team Cup), turneu care nu s-a mai disputat din 2012, însă nu a reuşit să-i convingă pe oficialii Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP).

Acum, spaniolul doreşte să propună Federaţiei internaţionale de tenis (ITF) un alt proiect, ce vizează crearea unei noi competiţii, la care să participe între 8 şi 16 echipe, care ar urma să se deruleze pe durata a 10 sau 12 zile în Asia. Iniţiativa lui Pique este susţinută de un promotor chinez, iar suma care ar urma să fie alocată noii competiţii ar fi cuprinsă între 30 şi 40 milioane euro. Dacă ideea se va materializa, ar fi vorba de o revoluţie totală a Cupei Davis, competiţie care a luat naştere în anul 1900 şi a cărei principală atracţie o reprezintă ambianţa “incendiară” de la meciurile de pe teren propriu, dar care a contat din ce în ce mai puţin, în ultimele sezoane, pe prezenţa marilor vedete ale tenisului.

Închide ×