Sport

Gerard Pique, salvatorul Barcelonei. Ce gest a făcut apărătorul catalan pentru club. Legendele fotbalului european sunt la picioarele fundașului

FC Barcelona a transferat patru jucători în această vară, dar a avut mari emoții în a înregistra contractele acestora. Salvarea a venit de la Gerard Pique.
14.08.2021 | 20:17
FC Barcelona a transferat patru jucători în această vară, dar a avut mari emoții în a înregistra contractele acestora. Salvarea a venit de la Gerard Pique.
ADVERTISEMENT

Sergio Aguero, Eric Garcia, Memphis Depay și Emerson Royal sunt transferurile realizate de Barcelona în această vară.

Dintre aceștia, doar Sergio Kun Aguero are un termen de grație pentru înregistrarea contractului, fiind accidentat. Angajamentele celorlalți trei fotbaliști nu au putut fi înregistrate până acum din cauză că plafonul salarial impus echipelor din La Liga fusese depășit.

ADVERTISEMENT

Salvarea clubului a venit de la Gerard Pique

Dezastrul financiar lăsat în urma sa de fostul președinte Josep Maria Bartomeu continuă să fie resimțit de fotbaliștii și actualii oficiali de pe Camp Nou.

Cea mai mare lovitură a fost interdicția primită de clubul catalan de a înregistra noul contract al lui Lionel Messi, deși argentinianul renunțase la o parte importantă din salariu.

ADVERTISEMENT

La Liga a notificat clubul catalan că nici contractele lui Eric Garcia, Memphis Depay, Emerson Royal și a albanezului Rey Manaj nu pot fi înregistrate, din același motiv, depășirea plafonului salarial.

Salvarea clubului a venit tocmai din interior. Deși presa din Spania a specula că Gerard Pique ar putea să-și încheie cariera la doar 34 de ani, din cauza unui conflict cu antrenorul Ronald Koeman, tocmai apărătorul a fost cel care a făcut un gest uriaș pentru Barcelona.

ADVERTISEMENT

Fundașul a acceptat o reducere considerabilă a contractului său, pentru a scădea plafonul salarial care le dă atâtea bătăi de cap oficialilor de pe Camp Nou.

”FC Barcelona a putut să îi înregistreze pe Memphis Depay, Eric Garcia și Rey Manaj pentru a juca în La Liga. Acest lucru a fost posibil datorită înțelegerii cu Gerard Pique, în urma căreia al doilea căpitan al clubului a acceptat o reducere substanțială a salariului”, a transmis FC Barcelona, sâmbătă, după-amiază.

ADVERTISEMENT

Fotbaliști de legendă ai lumii se înclină în fața lui Pique

Gestul făcut de apărătorul nu a trecut neobservat. Franco Baresi, Carles Puyol și Gary Lineker au lăudat atitudinea fotbalistului crescut la FC Barcelona.

”Uriaș”, a scris fostul fotbalist al lui AC Milan, Franco Baresi, pe contul său de Twitter.

”Marele Gerard Pique a acceptat o reducere substanțială a salariului pentru a ajuta Barcelona cu probleme legate de înregistrare. Președintele viitorului”, a postat și Gary Lineker. Atacantul englez a evoluat la Barcelona în perioada 1986-1989.

”Minunat din partea ta, prietene”, a reacționat și fostul mare fundaș al catalanilor, Carles Puyol, pe rețelele de socializare.

Gerard Pique a început fotbalul în 1999 la academia clubului FC Barcelona de unde s-a transferat la Manchester United în 2004. După 4 ani petrecuți la formația pregătită de Sir Alex Ferguson, Pique a revenit la Barcelona în 2008.

Gerard Pique nu este doar un jucător în lotul catalanilor, este și liderul vestiarului, privit drept un viitor președinte al clubului după momentul retragerii.

ADVERTISEMENT