Fotbal international

Gerard Pique sare iar la gâtul lui Sergio Ramos. “Trebuia eliminat!”

07.02.2019 | 10:21
Gerard Pique sare iar la gatul lui Sergio Ramos Trebuia eliminat

Gerard Pique, stâlpul defensivei catalane, sare iar la gâtul lui Sergio Ramos după ce FC Barcelona și Real Madrid au terminat la egalitate, 1-1, prima manșă a semifinalei Cupei Spaniei. Meciul s-a jucat miercuri seară pe stadionul Nou Camp din Barcelona, în prezența a 92.000 de spectatori și rezultatul pare unul echitabil, după cum au recunoscut și majoritatea protagoniștilor acestei prime manșe.

Însă, ca de obicei, Gerard Pique are ceva de împărțit cu de altfel bunul său prieten de la echipa națională, dar marele rival când vine vorba de meciurile dintre cluburi, Sergio Ramos. “Trebuia eliminat, dar totul este interpretabil” a spus Pique, care are ce are și cu arbitrul Mathieu Lahoz, pe care îl consideră drept unul dintre cei au creat deseori probleme când a jucat Barcelona.

Pique este bun prieten la echipa națională cu căpitanul lui Real Madrid

“Arbitrajul a fost bun, dacă ne gândim la faptul că ne-a arbitrat Mathieu Lahoz. Fiind el la centru, cred că trebuie să ne considerăm fericiți că s-a terminat așa. 1-1 e un scor la care totul se va juca în al doilea meci și noi avem în obiectiv să ajungem în finala Cupei. Așa au decis sorții acum, să ne întâlnim în semifinale, pentru că puteam să cădem cu oricare altă echipă și probabil atunci am fi stat față în față pentru trofeu”.

FC Barcelona - Real Madrid. La echipa națională cei doi sunt cei mai buni prieteni
FC Barcelona – Real Madrid. La echipa națională cei doi sunt cei mai buni prieteni

Pique apreciază, dincolo de faptul că Sergio Ramos trebuia trimis mai devreme la cabine, calitatea jocului lui Real Madrid, care a fost echipa mult timp cu o posesie mai bună și cu o fluență și o circulație a balonului de calitate. Consideră că Barca nu trebuie să însemne numai Messi și că trebuie să se descurce în orice situație, iar în privința vedetei, care a intrat doar în ultimele 30 de minute este normal să fie așa, pentru că trebuie să joace 90 de minute doar când în condiții perfecte și nu trebuie să forțeze, când în față sunt încă atâtea obiective, inclusiv în Champions League. Și, foarte sportiv, fundașul catalan îi prevede un frumos viitor brazilianului Vinicius Junior de la Real Madrid.