Fotbal international

Gerard Pique și-a cumpărat club de fotbal! Echipa a câștigat Cupa Cataloniei după ce a învins Barcelona

12.12.2018 | 18:01
Gerard Pique sia cumparat club de fotbal Echipa a castigat Cupa Cataloniei dupa ce a invins Barcelona

Gerard Pique și-a cumpărat club de fotbal! Fundașul catalan va deveni patronul echipei FC Andorra, care are în palmares o Cupă a Cataloniei, câștigată în 1994 după ce a trecut în semifinale de Barcelona și s-a impus în finală în fața lui Espanyol. Cotidianul Diari d’Andorra anunță că tranzacția s-a făcut prin intermediul companiei Kosmos, deținută chiar de Pique și care se numără printre organizatorii Cupei Davis.

“Lucrez la două proiecte. Unul este să cumpăr o echipă. Din păcate, nu pot să vă spun mai mult. Celălalt este să creez o nouă competiţie în fotbal sau să utilizez o competiţie deja existentă. Nu pot să spun mai mult, însă sunt două proiecte foarte frumoase”, anunța Gerard Pique într-un interviu acordat recent revistei L’Equipe Magazine. Între timp Pique a trecut la treabă și și-a cumpărat echipă.

Gerard Pique și-a cumpărat club de fotbal din Andorra

Futbol Club Andorra este o echipă înființată în anul 1942 în Andorra și care joacă în prezent în sistemul competițional din Spania (Primera Catalana – Liga 5). Este echipa care dă cei mai mulți jucători la naționala Andorrei, iar cel mai sus a ajuns pe locul 3 în Liga a 3-a din Spania. Este afiliată Federației Catalane de Fotbal și critică vehement Liga Spaniolă și Cupa Spaniei. Cel mai mare succes a fost înregistrat în anul 1994, când a câștigat Cupa Cataloniei după ce a eliminat Barcelona în semifinală cu scorul de 2-1 la general și a învins Espanyol în finală cu 4-2 în urma executării loviturilor de departajare, după 0-0 în timp regulamentar.

Cea mai mare performanță în Cupa Spaniei a fost înregistrată în sezonul 1995 – 1996, când a ajuns până în optimile de finală ale competiției, după ce a trecut de Palamos și Getafe, fiind învinsă în cele din urmă de Celta Vigo. Culorile clubului sunt identice cu cele ale țării: albastru, galben și roșu.

Tags: