Sport

Gerard Pique vrea să revină în iarbă, la doar două luni după retragere. Echipa la care ar urma să evolueze

Gerard Pique s-a răzgândit în privința retragerii, iar fostul fotbalist al Barcelonei ar putea reveni pe gazon la doar două luni de la ultimul meci.
04.01.2023 | 09:55
Gerard Pique vrea sa revina in iarba la doar doua luni dupa retragere Echipa la care ar urma sa evolueze
Gerard Piqur ar putea reveni pe terenul de fotbal după ce s-a retras. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Gerard Pique publica un videoclip emoționant pe rețelele de socializare prin care își anunța retragerea din fotbal. Totuși, fostul fundaș al Barcelonei ar putea să revină pe gazon la un nivel mai scăzut.

Gerard Pique are intenție să revină în fotbal. Fotbalistul iberic vrea să joace la FC Andorra

Gerard Pique vrea să revină pe gazon și să evolueze pentru FC Andorra, echipă pe care o finanțează și care este angrenată în Liga a 2-a din Spania, potrivit jurnalistului spaniol Sergio Fernandez.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă reglementările din Spania îi permit fostului campion mondial să evolueze pentru clubul pe care îl patronează, problemele intervin în ceea ce privește salariul pe care îl au jucătorii în contract.

Mai exact, salariul pe care Pique ar urma să îl încaseze de la FC Andorra nu poate fi cu mult diferit față de suma de bani pe care o primea de la Barcelona. Fotbalistul în vârstă de 35 de ani avea un salariu de aproape 30 de milioane de euro pe sezon la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Gerard Pique ar putea să joace pentru FC Andorra

Totuși, Gerard Pique are soluții pentru a păși din nou pe terenul de fotbal. Fostul fotbalist al Barcelonei este nevoit să realizeze o infuzie de capital în club, care să-i dea voie să ridice limita salarială.

Printre variante se numără și încasările mai mari din sponsorizări, care are putea avea aceeași consecință. Andorra se află pe locul 10 din 22 în clasamentul din Segunda Division.

ADVERTISEMENT

Formația finanțată de Gerard Pique a adunat 29 de puncte în 21 de partide și are golaveraj pozitiv, 22 de goluri marcate și 17 priite.

Gerard Pique s-a retras din activitate la sfârșitul anului trecut

Gerard Pique s-a retras din activitate la 35 de ani, după 615 apariții în tricoul Barcelonei alături de care a câștigat opt campionate în La Liga, trei trofee Champions League, șapte Cupe ale Regelui, trei Supercupe ale Europei și șase Cupe ale Spaniei. Pique a marcat de 53 de ori pentru Barcelona.

ADVERTISEMENT

„În ultima vreme, m-am gândit foarte mult la acel copil, la ce ar fi gândit micul Gerard dacă i-ar fi spus cineva că toate visurile sale vor deveni realitate. Că va ajunge la prima echipă a Barcelonei, că va câștiga toate trofeele posibile. Că va fi campion european și mondial. Că va juca alături de unii dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, că va fi unul dintre căpitanii echipei.

Au trecut 25 de ani de când joc pentru Barca. Am plecat și am revenit. Fotbalul mi-a dat totul. Barca mi-a dat totul. Voi, fanii, mi-ați dat totul.

Acum, că toate visurile acelui copil s-au îndeplinit, vreau să vă spun că am decis să-mi închei această călătorie. Am spus mereu că nu va fi o altă echipă după Barca. Și așa va fi.

Sâmbătă va fi ultimul meu al meu pe Camp Nou. Voi rămâne un fan, voi susține echipa, le voi transmite copiilor mei dragostea pentru Barca. Mă cunoașteți, mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce. Ne vedem pe Camp Nou! Trăiasca Barca! Mereu”, a spus Gerard Pique, în mesajul de retragere.

ADVERTISEMENT
Tags: