News

Germania a actualizat lista „zonelor de risc”. Bucureștiul, alături de 15 județe, pe harta roşie

20.08.2020 | 22:17
Germania a actualizat lista zonelor de risc Bucurestiul alaturi de 15 judete pe harta rosie
ADVERTISEMENT

Județul Vâlcea a fost inclus de autoritățile germane pe lista „zonelor de risc”, în timp ce Ialomița, Mehedinți și Timiș au fost scoase de pe listă.

București alături de 15 județe au rămas pe lista neagră a Germaniei, în contextul pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că Germania a reactualizat lista cu zonele de risc și a făcut mai multe modificări referitoare la România.

București alături de 15 județe au fost trecute pe harta roșie a infectărilor cu Covid-19 în Germania

Lista „zonelor de risc” a fost actualizată în 20 august, ziua în care intră în vigoare toate modificările.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a acestei actualizări, judeţul Vâlcea a fost inclus pe lista zonelor de risc, iar judeţele Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş au fost retrase din această categorie. Ministerul Afacerilor Externe informează că la acest moment, ţinând cont de aceste ultime decizii ale autorităţilor germane, alături de municipiul Bucureşti, 15 judeţe din România se află pe lista zonelor de risc: Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea”, este precizat într-un comunicat de presă al MAE.

Persoanele care vor să intre în Germania venind din zonele de risc trebuie să completeze clasicul formular Public Health Passenger Locator Form, reamintește MAE.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oamenii care ajung în Germania din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ pentru Covid efectuat cu 48 de ore înainte de a intra în țară, sau să intre în autoizolare pentru 14 zile.

Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. De la această obligativitate există două excepţii. Prima excepţie se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză. Cea de-a doua excepţie se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligaţia de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării. Testarea se poate efectua gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autorităţile locale de sănătate, mai multe informaţii putând fi obţinute la linia telefonică dedicată 116 117”, a transmis MAE.

ADVERTISEMENT

Cei ce tranzitează teritoriul Germaniei nu trebuie să respecte aceste reguli, însă trebuie să traverseze cât mai repede posibil țara, fără a lua contact cu alte persoane.

ADVERTISEMENT