News

Germania a aprobat testarea pe oameni a unui vaccin împotriva noului coronavirus: „E un pas important”

22.04.2020 | 18:07
Germania a aprobat testarea pe oameni a unui vaccin impotriva noului coronavirus E un pas important
ADVERTISEMENT

Germania a aprobat testarea unui vaccin pe oameni, lucru care va fi posibil cu ajutorul companiei BioNTech. Nemții se luptă contracronometru cu alte companii din SUA și China pentru a opri pandemia la nivel mondial.

Germanii încep testarea pe oameni

Germania a dat „undă verde” testării pe oameni a unui posibil vaccin împotriva coronavirus, vaccin dezvoltat de compania BioNTech. Runda de testări, a patra de aceste gen la nivel mondial, va fi condusă pe 200 de oameni sănătoși.

ADVERTISEMENT

În al doilea val al testării vor fi incluse persoane vulnerabile, conform Institutului Paul Ehrlich.

BioNTech a dezvăluit că va dezvolta patru tipuri de vaccin, în colaborare cu compania farmceutică Pfizer. Programul se va numi BNT162.

ADVERTISEMENT

„Este un pas important în tentativa de a dezvolta un vaccin sigur împoriva Covid-19. Acest lucru trebuie să se întâmple cât mai rapid și să fie făcut disponibil la nivel mondial”, au declarat reprezentanții companiei.

În Statele Unite ale Americii au loc deja teste pe oameni, însă progresele testării nu au fost momentan făcute publice.

ADVERTISEMENT

Pe lângă BioNTech, compania chineză Shanghai Fosun Pharmaceutical, compania germană CureVac și compania americană Moderna încearcă să dezvolte un vaccin în următorul an.

Moderna a început să testeze pe oameni la începutul lunii martie, același lucru urmând să se întâmple în paralel în China.

ADVERTISEMENT

Conform Reuters, Sinovac Biotech și Wuhan Intitute of Biological Products cred că se află pe drumul cel bun în tentativa de a descoperi un vaccin care să oprească pandemia de coronavirus.

Cât de scump va fi un vaccin?

Momentan nu se cunoaște prețul exact al viitorului vaccin, oricare ar fi compania care-l va descoperi. Americanii au făcut, totuși, o simulare și au ajuns la concluzia că un vaccin ar costa cel puțin 800 de dolari, raportându-se la prețul unui vaccin anti pneumonic.

ADVERTISEMENT
Tags: