Sport

Germania a marcat primul gol de la EURO 2024! Cine a deschis balul la turneul final. Video

Germania a deschis scorul cu Scoția, marcând primul gol al turneului final, care va rămâne în colecția fotbalului. Neamțul care a deschis scorul este unul dintre vedetele anului.
14.06.2024 | 22:48
Germania a marcat primul gol de la EURO 2024 Cine a deschis balul la turneul final Video
Germania a marcat 2 goluri rapide la EURO 2024 / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

EURO 2024 a luat startul, într-un meci care se anunța tare, deși pe hârtie părea unul foarte dezechilibrat. Germania a deschis scorul rapid, marcând primul gol de la turneul final din această vară.

Florian Wirtz va rămâne în istorie

Germania a deschis balul la EURO 2024, într-un meci cu naționala Scoției, în grupa A a turneului final. Nemții au început meciul tare, având o ocazie în primele minute ale partidei, care prevesteau golul.

ADVERTISEMENT

Florian Wirtz a scris o pagină de istorie, totul după ce a marcat primul gol de la turneul final din Germania. Neamțul de la Bayer Leverkusen a marcat un gol frumos, dintr-o pasă extrem de precisă a lui Kimmich.

Un atac pozițional al Germaniei care nu se anunța foarte amenințător a produs primul gol al turneului final. Kimmich l-a văzut bine pe Florian Wirtz care venea perpendicular pe poartă, pasându-i tare pe jos.

ADVERTISEMENT

Florian Wirtz a șutat de la marginea careului, iar Angus Gunn nu a reușit să îndepărteze mingea de poartă. Deși a atins-o, Gunn a împins-o în bară, însă norocul lui Wirtz a adus deschiderea scorului în minutul 10.

Musiala a dublat avantajul

Jamal Musiala a înscris al doilea gol al nemților, în minutul 20, cu un șut imparabil, după o fază lucrată. Ilkay Gundogan a urcat cu mingea la picior dinspre mijlocul terenului și i-a păsat filtrant lui Havertz.

ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Arsenal a ținut mingea în posesie pentru câteva secunde, iar mai apoi l-a văzut pe Musiala în careu. Deși șansele nu erau foarte mari, Musiala a reușit să întoarcă mingea într-o poziție favorabilă.

Tânărul de doar 21 de ani și-a pus mingea pe piciorul drept, undeva pe la 13 metri, și l-a executat pe Gunn. Portarul scoțienilor nu a avut nicio șansă, iar nemții și-au dublat avantajul în doar 20 de minute de joc.

ADVERTISEMENT

Meciul a debutat în forță pentru nemți, care dau semne că pot deveni o favorită pentru câștigarea trofeului. Cu o garnitură bună și un selecționer tânăr, nemții arată forță în primul meci, având o posesie de 78%!

ADVERTISEMENT