Sporturi

Germania, ajutor pentru statele UE. Merkel: ”Trebuie să sprijinim partenerii să-şi relanseze economiile după criza coronavirusului”

16.05.2020 | 10:37
Germania ajutor pentru statele UE Merkel Trebuie sa sprijinim partenerii sasi relanseze economiile dupa criza coronavirusului
ADVERTISEMENT

Germania are în plan un ajutor pentru statele UE afectate grav de pandemia de coronavirus. Angela Merkel, cancelarul Germaniei, vine cu o propunere menită să sprijine celelalte economii din Uniune.

Germania, ajutor pentru statele UE. Merkel: ”Trebuie să sprijinim partenerii să-şi relanseze economiile după criza coronavirusului”

Angela Merkel are un plan de ajutorare a statelor membre UE, într-un context economic foarte dificil provocat de o iminentă criză financiară care va fi adusă de criza coronavirusului.

ADVERTISEMENT

La o întâlnire cu mai mulți politicieni importanți din Germania, care a avut loc marți, Angela Merkel a afirmat că țara sa trebuie să-şi ajute partenerii din Uniunea Europeană să-şi relanseze economiile după criza coronavirusului, scrie Express UK.

”Germania trebuie să-şi ajute partenerii din Uniunea Europeană să-şi relanseze economiile după criza coronavirusului”, a spus, marţi, Angela Merkel,

ADVERTISEMENT

În cursul unei reuniuni a parlamentarilor din formațiunea sa politică, cancelarul celei mai puternici economii europene spune că ”este esenţial pentru Germania, în calitate de naţiune exportatoare, ca şi celelalte state membre ale UE să fie şi ele bine, a explicat Merkel”, menționând planul de relansare european.

Germania, plan de a oferi mai mulți bani către Bruxelles

În cadrul discuțiilor politice din această săptămână, Merkel a convenit cu Ralph Brinkhaus, preşedintele grupului parlamentar conservator CDU-CSU, că Berlinul trebuie să contribuie mult mai mult la relansarea europeană și să vireze sume de bani către Bruxelles.

ADVERTISEMENT

În următoarea perioadă, Bundestagul va decide cu privire la ajutorul financiar. Tot în cadrul întâlnirii de marți, unii lideri politici din Germania au spus că, deși țara lor dorește să ajute alte țări ale UE, ei vor să știe la ce vor fi cheltuiți miliardele oferite.

Legat de deschiderea frontierelor după pandemia de coronavirus, Angela Merkel le-a spus aleşilor din Germania să nu conteze pe o redeschidere într-un termen foarte scurt.

ADVERTISEMENT

Berlinul doreşte revenirea la normalitate în spaţiul Schengen, dar Franţa nu-şi va deschide frontierele în mod sigur înainte de jumătatea lunii iunie, a explicat cancelarul german.

ADVERTISEMENT