News

Germania anunță ridicarea treptată a măsurilor de izolare. Când se vor redeschide școlile

16.04.2020 | 13:07
Germania anunta ridicarea treptata a masurilor de izolare Cand se vor redeschide scolile
ADVERTISEMENT

Germania, una dintre țările care țin sub control pandemia de coronavirus anunță ridicarea treptată a măsurilor de izolare. Autoritățile de la Berlin informează că economie se va relua pe etape, iar școlile se vor deschide și ele.

Germania anunță ridicarea treptată a măsurilor de izolare. Când se vor redeschide școlile

Germania, una dintre cele mai puternice economii de la nivel mondial, a adoptat o strategie de succes contra pandemiei de coronavirus. Autoritățile de la Berlin au mers pe varianta testării în masă a populației, iar acest lucru a dat roade.

ADVERTISEMENT

Dovadă a luptei cu succes împotriva Covid-19 este faptul că economia va începe să se redeschidă pe teritoriul acestei țări. La mijlocul acestei săptămâni, Cancelarul Angela Merkel a făcut marele anunț.

Astfel, Germania a anunțat că va începe să redeschidă o parte dintre magazine și va trece la ridicarea restricțiilor de blocare impuse pentru a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Măsurile de reducere a contactelor sociale au fost pe 22 martie. S-au interzis ieșirile în grupuri de mai mult de două persoane în spațiul public pe întregul teritoriu al Germaniei (cu excepția celor care locuiesc în aceeași gospodărie).

Ce magazine se redeschid în Germania

Mai multe intreprinderi mici și mijlocii din Germania se vor redeschide începând cu ziua de luni, 20 aprilie. Intră în această categorie magazinele cu o suprafața de până la 800 de metri pătrați, cu condiția să respecte anumite condiții.

ADVERTISEMENT

Elevii revin la școală în startul lunii viitoare

Din 4 mai, școlile vor fi redeschise treptat. Prioritate vor avea clasele terminale din fiecare ciclu școlar, spre exemplu elevii care se pregătesc de bacalaureat, sau cei care termină școala primară.

În contextul pandemiei de coronavirus, Germania a fost lăudată pentru gestionarea cirzei. Până acum, pe teritoriul acestei țări sunt peste 134.000 de cazuri confirmate de virus. Numărul deceselor sale este în prezent la 3.804.

ADVERTISEMENT

Dacă Germania a aproape de redeschiderea economiei, Marea Britanie este extrem de departe de acest lucru. Numărul deceselor zilnice e încă foarte ridicat, iar infectările cresc îngrijorător în Regat.

ADVERTISEMENT