Fotbal international

Germania ar putea avea pe bancă o legendă la meciul cu România din octombrie: „Mă voi gândi”

12.03.2021 | 23:13
Germania ar putea avea pe banca o legenda la meciul cu Romania din octombrie Ma voi gandi
ADVERTISEMENT

Germania ar putea avea un selecționer de legendă la meciul cu România din luna octombrie și implicit în campania din preliminariile Campionatul Mondial din 2022, care va avea loc în Qatar.

Echipa națională a României va debuta în preliminariile Campionatului Mondial împotriva Macedoniei de Nord, însă toată lumea e în așteptarea marelui meci cu Germania, de pe opt octombrie.

ADVERTISEMENT

Joachim Low a renunțat la postul de selecționer al Germaniei, iar federația germană de fotbal trebuie să găsească rapid un înlocuitor pe măsură.

Lothar Matheus ar putea fi noul selecționer al Germaniei

Fostul mare fotbalist al Germaniei, Lothar Matheus, este principalul înlocuitor al lui Joachim Low pe banca naționalei Germaniei, chiar dacă fostul antrenor nu a mai stat pe bancă unei echipe de un deceniu.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp deja a refuzat propunerea venită din partea federației germane de fotbal, în timp ce Hansi Flick, tehnicianul campioanei Europei Bayern Munchen nu a comentat zvonurile celor care îl doresc pe banca naționalei sale.

Lothar Matheus nu ar spune nu dacă va primi o propunere clară și oficială din partea forului german, la fel ca fostul antrenor al lui Leipzig, Ralf Rangnick: „Federația va alege. În cazul în care se va ajunge la mine, mă voi gândi”, a fost comentariul scurt și la obiect a legendei fotbalului german.

ADVERTISEMENT

Lothar Matheus: „Franz Beckenbauer nu voia să devină selecționer în 1984 și, până la urmă, a acceptat”

Lothar Matheus l-a dat ca exemplu pe marele Franz Beckenbauer care nu voia sa devină selecționerul nemților în 1984, dar în cele din urmă a acceptat și a cucerit titlul mondial cu Matheus pe teren: „Franz Beckenbauer nu voia să devină selecționer în 1984 și, până la urmă, a acceptat”.

Fostul mare fotbalist al naționalei Germaniei a mai antrenat naționalele Ungariei și Bulgariei între 2003 și 2006, respectiv 2010-2011.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul a jucat nu mai puțin de 150 de meciuri pentru naționala Germaniei, înscriins 23 de goluri între 1980 și 2003, cu care câștigat Campionatul European în 1980 și Campionatul Mondial în 1990.

  • 12 ani a îmbrăcat Matheus tricoul lui Bayern Munchen: 1984-1988 și 1992-2000
  • 321 de meciuri a jucat milocașul pentru bavarezi reușind 85 de goluri
ADVERTISEMENT