Sport

Germania ar vrea să evite o deplasare la București. De ce vor nemții să termine pe locul 2 în grupă

Câștigătoarea Grupei F de la Euro 2020 va juca pe Arena Națională în optimi, dar Germania ar prefera locul 2 și astfel să evite o deplasare la București.
22.06.2021 | 12:16
Germania ar vrea sa evite o deplasare la Bucuresti De ce vor nemtii sa termine pe locul 2 in grupa
ADVERTISEMENT

Capitala României a organizat trei meciuri din Grupa C de la turneul final, iar acum se pregătește pentru optimea în care câștigătoarea ”grupei morții” va întâlni o formație clasată pe poziția a treia.

Adversara formației care se va impune în Grupa F va fi Elveția sau Ucraina, acesta din urmă așteptând încă să vadă dacă va prinde unul dintre cele patru locuri norocoase.

ADVERTISEMENT

Deplasarea la București, o variantă exclusă de Germania

Cele trei mari forțe din Grupa F, Franța, Germania și Portugalia vor lupta în ultima etapă pentru șefie și pentru o deplasare la București în optimile de finală.

Chiar dacă adversarul din prima fază eliminatorie este unul accesibil, Elveția sau Ucraina, jurnaliștii nemți sunt de părere că trupa lui Joachim Low ar trebui să evite acest traseu și să aleagă varianta locului secund.

ADVERTISEMENT

Ziariștii de la cotidianul Bild sunt speriați de faptul că dacă Germania ar câștiga grupa ar intra pe culoarul Italiei, probabil cea mai în formă echipă de la Euro 2020: ”Am avea de-a face, într-adevăr, cu un adversar mai slab cotat în optimi. Însă apoi am da prea repede, în semifinale, de temuta Italia, care a ajuns la 30 de meciuri fără eșec. Ca număr 2, i-am întâlni pe italieni abia în finală”.

Nemții preferă Wembley în loc de Arena Națională

O altă explicație a sursei citate pentru că locul 2 ar reprezenta o variantă mai bună este faptul că pe acets culoar naționala lui Joachim Low ar juca pe stadioane celebre unde a avut rezultate foarte bune.

ADVERTISEMENT

”Am merge pe stadioane unde ne place foarte mult să câștigăm. De trei ori pe Wembley, în optimi, în semifinale și în finală, o dată pe Olimpico din Roma, în sferturi.

Cca loc 1 în grupa F am merge la București, în optimi, apoi, mai departe, la Sankt Petersburg. Călătorii de genul ăsta le lăsăm cu plăcere francezilor”, au scris cu umor jurnaliștii germani.

ADVERTISEMENT

Cum arată variantele de traseu pentru Germania

Totuși, varianta expusă de nemți nu este chiar cea mai corectă. Și asta pentru că, dacă vor câștiga grupa, traseul pare totuși mult mai ușor până la semifinale, fază în care oricum ar fi adversarul este unul de top.

După un joc împotriva Elveției sau Ucrainei, naționala lui Joachim Low ar da în sferturi peste învingătoarea meciului dintre ocupantele locului secund din grupele D și E. Abia apoi ar veni o confruntare dificilă cu Italia sau Belgia.

De pe locul 2, nemții vor întâlni învingătoarea Grupei D în sferturi, posibil Anglia, iar în sferturi ar da peste câștigătoarea Grupei E. Pe acest culoar, în semifinale, Germania ar da cel mai probabil de Olanda.

ADVERTISEMENT