Germania fierbe! 30.000 de persoane sunt aşteptate la un marş de susţinere pentru Erdogan

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
30/07/2016, 10:48
Germania fierbe! 30.000 de persoane sunt aşteptate la un marş de susţinere pentru Erdogan

Autorităţile din oraşul Koln din vestul Germaniei se pregătesc pentru un marş la care ar urma să participe până la 30.000 protestatari pentru a-şi exprima susţinerea faţă de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan după tentativa de lovitură de stat, scrie DPA.

Demonstraţia, pregătită de organizaţia europeano-turcă UETD, va aduce împreună susţinători ai lui Edrogan după puciul eşuat de la 15 iulie, în care au fost ucise peste 260 de persoane. În urma tentativei de lovitură de stat, Erdogan a dispus arestări în masă şi epurări în rândul armatei, guvernului şi funcţionarilor publici.

Şeful poliţiei din Koln, Juergen Mathies, a declarat că autorităţile ar putea lua în considerare chiar interzicerea protestului în cazul în care membri de rang înalt ai guvernului turc ar veni în Germania pentru eveniment şi ar spori astfel riscurile privind securitatea.

Vineri, un parlamentar turc care are şi cetăţenie germană a acuzat autorităţile din Germania de acte de răzbunare împotriva protestatarilor.

Oficialii şi politicienii germani “folosesc represalii pentru a submina un drept de bază – libertatea de adunare -, care este elementar pentru toate democraţiile”, a declarat vineri pentru DPA Mustafa Yeneroglu, care are dublă cetăţenie, turcă şi germană, şi care este membru al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP) condus de Erdogan.

Aproximativ trei milioane de persoane de origine turcă locuiesc în Germania, iar puciul eşuat a produs diviziuni profunde în rândul acestei comunităţi.

Sursă: www.antena3.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gnohere, în presa luxemburgheză: “Nu îmi place echipa din Cluj. Sunt aroganţi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×