News

Germania ia în calcul restricții pentru nevaccinați. Ar putea pierde accesul în restaurante, cinematografe sau pe stadioane

Peste 60% din populația germană a primit cel puțin o doză, în timp ce peste 49% sunt complet vaccinați.
25.07.2021 | 15:32
Germania ia in calcul restrictii pentru nevaccinati Ar putea pierde accesul in restaurante cinematografe sau pe stadioane
ADVERTISEMENT

Șeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel a avertizat că, în cazul în care, numărul de infecții COVID-19 atinge noi cote în lunile următoare pot fi necesare restricții pentru persoanele nevaccinate.

Germania ia în calcul restricții pentru nevaccinați. Ar putea pierde accesul în restaurante, cinematografe sau pe stadioane

Dar Helge Braun a precizat într-un interviu acordat ziarului Bild am Sonntag că nu se așteaptă la un alt lockdown legat de coronavirus în Germania, relatează AP News.

ADVERTISEMENT

Braun a spus că persoanelor nevaccinate li se poate interzice accesul în locuri precum restaurante, cinematografe și stadioane „deoarece riscul rezidual este prea mare”.

Braun a spus că vaccinarea este importantă pentru a proteja împotriva formelor severe de boală și pentru că „persoanele vaccinate vor avea cu siguranță mai multe libertăți decât persoanele nevaccinate”.

ADVERTISEMENT

Braun a spus că astfel de politici ar fi legale, deoarece „statul are responsabilitatea de a proteja sănătatea cetățenilor săi”.

Campania germană de vaccinare a încetinit în ultimele săptămâni și acest lucru a dus la discuții despre cum pot fi încurajați cei care nu au primit încă un vaccin să facă acest lucru.

ADVERTISEMENT

Peste 60% din populația germană a primit cel puțin o doză, în timp ce peste 49% sunt complet vaccinați.

Odată ce varianta Delta extrem de transmisibilă a devenit răspândită în Germania, politicienii au dezbătut posibilitatea de a solicita vaccinarea pentru anumite profesii, inclusiv pentru lucrătorii medicali. Nici o astfel de cerință nu a fost implementată pentru moment.

ADVERTISEMENT

În cursul unei vizite recente la Institutul Robert Koch, agenția guvernamentală de control al bolilor, Merkel a exclus noi obligativități de vaccinare „în acest moment”.

Guvernul se concentrează deocamdată pe încurajarea vaccinării

Guvernul ar prefera să se concentreze pe încurajarea vaccinării pentru moment, a spus ea. Totuși, a adăugat ea, „nu exclud că s-ar putea vorbi despre asta și în câteva luni”.

Winfried Kretschmann, guvernatorul statului sud-vestic Baden-Württemberg, a remarcat duminică că varianta Delta și altele care ar putea apărea ar putea face ca obligativitatea vaccinării să devină mai atractivă.

Deși nu există planuri actuale pentru a impune vaccinarea oamenilor, el a declarat agenției germane de știri DPA: „Nu pot exclude vaccinarea obligatorie pentru totdeauna”.

Alții au respins imediat comentariile lui Braun duminică, avertizând împotriva libertăților și drepturilor bazate pe statutul de vaccinare.

“Desigur, avem nevoie de stimulente pentru a atinge cea mai mare rată posibilă de vaccinare”, a declarat Marco Buschmann, liderul grupului parlamentar pentru democrații liberi pro-business, pentru grupul de ziare RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Totuși, a spus el, dacă este adevărat că persoanele nevaccinate care au fost testate sau vindecate de COVID nu prezintă un pericol mai mare decât persoanele vaccinate, impunerea unor astfel de restricții persoanelor nevaccinate „ar fi o încălcare a drepturilor lor de bază”.

ADVERTISEMENT
Tags: