News

Germania începe testarea pe scară largă a populației pentru depistarea anticorpilor la coronavirus

20.04.2020 | 19:35
Germania incepe testarea pe scara larga a populatiei pentru depistarea anticorpilor la coronavirus
ADVERTISEMENT

Germania a demarat prima campanie de testare pe scară largă a populației pentru anticorpii de coronavirus pentru a  stabili mai exact rata infectărilor și a monitoriza răspândirea virusului.

Scopul testării de după vindecare

Anticorpii din sânge sunt un indicator că o persoană a fost infectat la un  moment dat. În teorie acești oameni ar trebui  să aibă un anumit nivel al imunității, deși nu există nicio garanție că această imunitate este una deplină sau că este de durată, informează Euronews.

ADVERTISEMENT

În cadrul campaniei demarate de guvernul german vor fi prelevate mostre de sânge de la populația din patru  regiuni ale țării cele mai afectate de epidemie, pe lângă un eșantion reprezentativ la nivel național.

Pentru ca testele pentru anticorpi să fie relevante, trebuie să fi avut simptome cu circa patru săptămâni înainte. Anticorpii au nevoie de timp ca să apară. Dacă ai avut simptome săptămâna trecut, nu vei avea acum anticorpi”, a declarat medicul Ulrike Leimer-Lipke.

ADVERTISEMENT

Testarea pentru anticorpi este diferită față de testarea pentru infecția cu coronavirus, însă ambele metode sunt eficiente, potrivit  recomandărilor Organizației Mondiale ale Sănătății și Comisiei Europene, pentru obținerea unei imagini corecte asupra răspândirii bolii și, implicit, asupra ținerii ei sub control.

Două tipuri de anticorpi

Potrivit unei postări pe Facebook, medicul Mihai Craiu susține că testele de detecție ale anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 sunt esențiale în detectarea anumitor substanțe care neutralizează infecția, aspect important din mai multe puncte de vedere.

ADVERTISEMENT

Se poate observa că anticorpii care apar primii sunt cei din clasa imunoglobulinelor M (IgM). Ca în toate bolile infecțioase umane. Anticorpii IgM apar repede și dispar, în timp ce anticorpii “cu memorie” din clasa IgG apar mai târziu în evolutia bolii, către vindecare.

Ambele tipuri apar dupa multe zile de la debutul bolii. Testele actuale au o precizie modestă pentru că sunt dezvoltate după studii complexe dar care au o durată redusă de dezvoltare (doar 3-4 luni de cercatări). Sigur vor apărea tehnici de detectie superioare, care vor identifica ACELASI lucru, cu o precizie mai înaltă”, noteaza Mihai Craiu.

ADVERTISEMENT