Fotbal international

Germania – Japonia 1-2, în Grupa E la Campionatul Mondial 2022. Un nou rezultat șoc! Nemții au primit ce și-au dorit: japonezii le-au închis definitiv gura!

Japonia a detonat a doua bombă a Mondialului din Qatar, învingând Germania cu 2-1 în prima etapă a Grupei E. Le-a închis gura nemților, așa cum au cerut la începutul partidei.
23.11.2022 | 16:57
Germania  Japonia 12 in Grupa E la Campionatul Mondial 2022 Un nou rezultat soc Nemtii au primit ce siau dorit japonezii leau inchis definitiv gura
Japonia a învins Germania cu 2-1, furnizând cea de-a doua mare surpriză a Mondialului din Qatar
ADVERTISEMENT
23-11-2022
14:08

FINAL: Germania - Japonia 1-2 (Gundogan 33 pen. / Doan 75, Asano 83)

FINAL: Naționala Germaniei a început meciul cu Japonia cu un protest împotriva FIFA, iar niponii le-au oferit chiar ceea ce și-au dorit. Le-au închis gura nemților, așa cum aceștia au cerut înaite de fluierul de start. Am asistat la al doilea rezultat surpriză al acestui Mondial, după Argentina – Arabia Saudită 1-2, iar desfășurarea partidei a fost identică.

Acum, naționala lui Hansi Flick are mult de tras pentru a ieși din grupe. Dacă nu vor fi ajutați și de jocul rezultatelor, nemții sunt la un pas să repete contraperformanța din urmă cu patru ani, când a fost eliminată încă din prima fază a competiției.

grupa e
Clasament Grupa E

Min. 90+4: Ocazie mare pentru nemți, dar șutul lui Goretzka din 14 metri trece pe lângă poartă.

Min. 90: De la margine se arată 7 minute de prelungire.

Min. 83: GOOOL Japonia! Asano pătrunde în careu și îl învinge pe Neuer cu un șut din unghi, la colțul scurt.

gol 2 japonia
Golul victoriei japoneze

Min. 75: GOOOL Japonia! Abia intrat pe teren, Minamino șutează din unghi, Neuer respinge până la Doan, care reia din 6 metri în plasă.

Germany-v-Japan-Group-E-FIFA-World-Cup-Qatar-2022
Gol egalizator Japonia

Min. 73: Ito a șutat pe sub Rudiger, dar Neur are un reflex excelent și reușește să respingă. Mingea a revenit în teren la Hiroki Sakai, care a reluat pe lângă poartă.

Min. 70: Portarul japonez Gonda intervine salvator în trei rânduri la aceeași fază, ultima dată evitând golul la  lovitura de cap a lui Gnabry.

Min. 61: Asano pătrunde pe stânga, șutează la colțul lung, dar mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 60: Gundogan șutează superb din marginea careului, mingea lovește rădăcina barei și iese în aut de poartă.

Min. 52: Șutul lui Musiala din afara careului trece peste poarta japoneză.

musiala
Ocazie de gol Musiala

Min. 46: A început repriza a doua a meciului Germania – Japonia. Nemții conduc cu 1-0, datorită golului marcat de Gundogan din penalty.

23-11-2022
14:02

Suporterii niponi fac spectacol în tribune la Germania - Japonia

Câteva mii de suporteri japonezi sunt prezenți în tribune la meciul cu Germania și își încurajează cu frenezie echipa națională.

Dintre toți, a ieși în evidență mesajul unui fan care i-a mulțumit șefului pentru faptul că i-a dat concediu și a putut urmări pe viu Mondialul din Qatar. „Dragă șefule, mulțumesc pentru cele două săptămâni libere”, i-a transmis acesta.

23-11-2022
12:58

Golul lui Gundogan din penalty decide soarta primei reprize. Alte două reușite au fost anulate pentru ofsaid

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+6: S-a terminat prima repriză.

Min. 45+4: Havertz reia în plasă din 4 metri o minge centrată de Gnabry, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid.

Min. 33: GOOOL Germania! Gundogan transformă fără emoții lovitura de pedeapsă.

bucurie germania
Bucuria nemților după deschiderea scorului

Min. 31: Raum scapă singur în careu, este faultat de portarul Gonda și se acordă penalty. VAR confirmă decizia arbitrului.

penalty germania
Faza în urma căreia s-a dictat penalty pentru Germania în minutul 31

Min. 28: Gundogan își încearcă norocul cu un șut de la marginea careului, dar portarul nipon este la post.

Min. 20: Gonda respinge spectaculos șutul puternic al lui Kimmich din marginea careului.

Min. 17: Rudiger trimite cu capul puțin pe lângă bară.

Min. 7: Contraatac extrem de rapid al niponilor, Kamada îi pasează în careu lui Maeda, care reia din 7-8 metri în plasă. Golul este anulat însă pentru o poziție de ofsaid.

Min. 1: A început partida Germania – Japonia, prima din Grupa E a Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

23-11-2022
12:03

Echipele de start la Germania - Japonia

Germania: Neuer (Bayern Munchen) – Süle(Borussia Dortmund), Rüdiger (Real Madrid), Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Raum (RB Leipzig) – Kimmich (Bayern Munchen), Gündogan (Manchester City) – Muller (Bayern Munchen), Musiala (Bayern Munchen), Gnabry (Bayern Munchen) – Havertz (Chelsea). Rezerve: Ter Stegen, Trapp – Adeyemi, Bella-Kotchap, Brandt, Fullkrug, Ginter, Goretzka, Gotze, Gunter, Hofmann, Kehrer, Klostermann, Moukoko, Sane. Selecţioner: Hansi Flick

Japonia: Gonda (Shimizu S-Pulse) – Sakai (Urawa Red Diamonds), Yoshida (Schalke 04), Itakura (Borussia Mönchengladbach), Nagatomo (Tokyo) – Endo (Stuttgart), Tanaka (Fortuna Dusseldorf) – Ito (Reims), Kamada (Eintracht Frankfurt), Kubo (Real Sociedad) – Maeda (Celtic). Rezerve: Kawashima, D. Schmidt – Asano, Doan, Ito, Machino, Minamino, Mitoma, Morita, Shibasaki, Soma, Taniguchi, Tomiyasu, Ueda, Yamane. Selecţioner: Hajime Moriyasu

Meciul Germania – Japonia are loc miercuri, 23 noiembrie, cu începere de la ora 15:00 în prima etapă din cadrul Grupei E la turneul final al CM din Qatar. Din aceeași grupă mai fac parte Spania și Costa Rica.

Germania – Japonia, meciul de deschidere din Grupa E la Campionatul Mondial 2022

Germania este, ca întotdeauna, una dintre pretendentele la cununa mondială, pe care a cucerit-o ultima dată în 2014, în Brazilia. Are patru titluri mondiale și alte patru finale jucate, dar pierdute, fiind echipa națională care a ajuns de cele mai multe ori să joace cu trofeul pe masă. Japonia a devenit din anii ’90 o prezenţă constantă la turneele finale, cu șapte calificări consecutive.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul

Confruntarea Germania – Japonia se desfășoară miercuri, 23 noiembrie, de la ora 15:00, pe stadionul “Al Khalifa International” din Doha, fiind al doilea meci organizat de această arenă, după ce aici s-a disputat luni, 21 noiembrie, jocul de deschidere al Grupei B, Anglia – Iran, încheiat cu un scor de set de tenis, 6-2 pentru insulari.

Dacă la primele partide au existat temeri că vor rămâne multe locuri goale pe stadioane, la partida dintre Germania și Japonia nu se pune problema de așa ceva, deoarece în Qatar au sosit și continuă să vină foarte mulți suporteri din ambele tabere, așa încât este de așteptat să existe și in tribune o atmosferă foarte frumoasă.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Germania – Japonia se joacă miercuri, 23 noiembrie, și va fi televizatâ în direct și în exclusivitate pe canalul TVR 1. O mai puteți vedea intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Miercuri, 23 noiembrie, vremea în capitala Qatarului, la Doha, va fi frumoasă, cu cer senin permanent și cu o temperatură maximă de 28 de grade, pe care o vom regăsi și la ora partidei. Însă aceasta este doar temperatura din aer, pentru că pe stadioane, atât la nivelul gazonului, cât și în tribune funcționează un sistem de climatizare, care reduce temperatura la 20 de grade sau chiar mai jos de atât.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Germania – Japonia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Pentru pariori, meciul Germania – Japonia sigur va fi unul cu impact mare, pentru că vor încerca tot felul de variante de pariuri cu preponderență pe succesul panzerelor.  FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea acestei partide.

Ce absenți au Germania şi Japonia

Selecționerul german Hansi Flick a venit la turneul final fără două piese importante din atac, accidentări petrecute cu puțin înainte de anunțarea lotului. Este vorba de atacantul Timo Werner de la RB Leipzig, dar mai ales de Marco Reus, jucătorul ofensiv de la Borussia Dortmund care ratează al patrulea turneu final consecutiv: CM 2014, EURO 2016, EURO 2020, CM 2022. Cu o zi înainte de meciul cu Japonia, Hans Flick a mai primit o veste proastă, Leroy Sane lovindu-se la genunchi și devenind indisponibil.

ADVERTISEMENT

Japonia l-a pierdut înainte de turneul final pe fundașul Yuta Nakayama, înlocuit cu un atacant, Shuto Machino, 23 de ani, 13 goluri în campionatul nipon pentru Shonan Bellmare. Incert pentru primul meci este mijlocașul Wataru Endo, care evolueză în Bundesliga, la Stuttgart.

Unul dintre cei mai tineri arbitri de la CM delegat de FIFA la acest meci

Partida Germania – Japonia îl va avea la centru pe unul dintre cei mai tineri arbitri de la turneul final, salvadorianul Ivan Barton, arbitru FIFA din 2018, cu meciuri conduse la Gold Cup și CM U17. Are numai 31 de ani şi deja este considerat unul dintre cei mai buni cavaleri ai fluierului din America Centrală.

Germania vine la turneul final din Qatar cu mari ambiții, după ce la ediția precedentă și la EURO 2020 nu a reușit să atingă faza sferturilor de finală, un lucru care s-a întâmplat pentru prim dată în istoria postbelică. La CM 2018, nemţii nu au trecut de faza grupelor, ceea ce a însemnat o eliminare ruşinoasă pentru trupa condusă atunci de Joachim Low.

Cote la pariuri

Pentru casele de pariuri, Germania este o certitudine, la cota de 1,45. O bombă care să explodeze, după cea din Argentina – Arabia Saudită 1-2, ar aduce o cotă de 7,00. Și șansă dublă X2 ar fi o opțiune foarte bună, cotă 2,80, dar un gol reușit de niponi nu are aceeași cotă ridicată, numai 1,65, semn că este posibil.

Germania și Japonia s-au mai întâlnit în două rânduri, dar numai în partide amicale. În 2004, pe terenul Japoniei, germanii nu au avut nici un fel de milă și s-au impus cu un categoric 3-0. În schimb, peste doi ani, în Germania, s-a înregistrat o neașteptată remiză, 2-2.


  • 1,60 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri” în Germania – Japonia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT