News

Germania legalizează canabisul de la 1 aprilie. Inclusiv consumul în spaţiul public este permis

Germania legalizează canabisul de la 1 aprilie, dar consumatorii vor trebui să respecte anumite reguli. Care sunt acestea
22.03.2024 | 16:47
Germania legalizeaza canabisul de la 1 aprilie Inclusiv consumul in spatiul public este permis
Germania legalizează parțial canabisul. Ce schimbări aduce noua lege. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Parlamentul german a aprobat vineri legalizarea parţială a canabisului pentru consum personal, începând cu data de 1 aprilie, conform informaţiilor furnizate de dpa.

Consumul de canabis, legalizat în Germania

Bundesrat, camera legislativă superioară, a decis să avizeze proiectul în şedinţa de vineri, 22 martie, după ce acesta a fost aprobată de Bundestag luna precedentă.

ADVERTISEMENT

Deşi proiectul nu a necesitat aprobarea oficială din partea Bundesrat, această cameră legislativă ar fi putut solicita formarea unei comisii de mediere şi ar fi putut întârzia procesul.

În ciuda unor voci critice, vineri nu s-a obţinut o majoritate în favoarea trimiterii legii către o comisie de mediere. Pentru a evita un vot împotriva proiectului în Bundesrat, guvernul german a promis să modifice unele prevederi retroactiv.

ADVERTISEMENT

Potrivit Deutsche Welle, având în vedere opoziția din cadrul coaliției guvernamentale formate din trei partide din Germania, ministrul sănătății, Karl Lauterbach, era încrezător încă de luna trecută că se va legaliza canabisul prin prezentarea proiectului de lege în parlament, în martie.

„Continui să presupun că Legea Cannabisului va fi adoptată de Bundestag în săptămâna cuprinsă între 19 și 23 februarie și va intra în vigoare începând cu 1 aprilie”, a declarat luna trecută Lauterbach pentru ediția de duminică a ziarului cotidian Die Welt.

ADVERTISEMENT

Care sunt prevederile noi ale legii

Potrivit noii legi, adulților cu vârsta de 18 ani sau mai mult li se va permite să transporte o cantitate de până la 25 de grame de canabis pentru consumul lor personal.

Consumul în public va fi permis, cu condiția ca acesta să nu fie efectuat în prezența copiilor sau în apropierea facilităților sportive. De asemenea, va fi interzis în zonele pietonale între orele 7:00 și 20:00.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, adulților li se va permite să dețină până la 50 de grame de canabis la domiciliu, și să cultive trei plante în scop personal. Totodată este important de menționat că canabisul va rămâne interzis minorilor conform noilor reglementări.

Cluburile speciale de canabis vor fi autorizate să cultive și să comercializeze drogul în cantități limitate începând cu 1 iulie. Aceste cluburi pot avea un număr de membri de până la 500.

 

ADVERTISEMENT