GERMANIA: Liderul unui partid politic susţine dreptul cetăţenilor de a se înarma

Liderul partidului populist şi antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD), Frauke Petry, a afirmat că susţine dreptul cetăţenilor de a-şi procura arme şi dispozitive de autoapărare ca urmare a unei serii de atacuri violente comise luna trecută în Germania, relatează sâmbătă Reuters.

Formaţiunea antiimigraţie AfD se bucură de o popularitate în creştere în Germania, în special ca urmare a crizei migranţilor care afectează Europa, partidul dispunând în prezent de locuri în opt din cele 16 parlamente regionale.

Germania a fost marcată luna trecută de două atacuri islamiste şi de un atac armat comis de un adolescent cu probleme psihice care a ucis nouă persoane înainte de a-şi curma viaţa la Munchen.

"Din ce în ce mai multe persoane au sentimentul de nesiguranţă. Fiecare cetăţean care respectă legea ar trebui să fie în măsură să se poată apăra, să-şi apere familia şi prietenii", a declarat Frauke Petry într-un interviu publicat sâmbătă de grupul media Funke.

"Ştim cu toţii cât de mult durează până când poliţia poate ajunge la locul faptelor, mai ales în locurile puţin populate", a spus ea.

Cunoscută pentru discursurile sale aprinse pentru susţinătorii AfD, Petry a stârnit un scandal la începutul acestui an atunci când a cerut ca poliţia germană să poată folosi arme de foc împotriva migranţilor ilegali.

sursa: agerpres.ro