Germania: “Nu există nicio bază de discuţii în acest moment cu Turcia”

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
04/08/2016, 21:32
Germania: “Nu există nicio bază de discuţii în acest moment cu Turcia”

Discuţiile dintre Germania şi Turcia sunt tensionate după tentativa de lovitură de stat şi epurările efectuate de autorităţi în urma puciului eşuat, a declarat joi ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, citat de Reuters.

Steinmeier a declarat la Stralsund, în nordul Germaniei, că nu există “nicio bază” pentru discuţii în acest moment, dată fiind percepţia Turciei că Germania nu a luat în serios tentativa de lovitură de stat şi preocupările Germaniei în privinţa arestărilor şi concedierilor în masă care au urmat după puciul eşuat.

El a mai spus că reinstituirea pedepsei cu moartea în Turcia ar împiedica intrarea acestui stat în UE, dar a avertizat împotriva sistării premature a negocierilor de aderare cu Ankara.

O astfel de decizie ar elimina orice pârghie pe care o deţin europenii în privinţa soartei miilor de oameni de oameni care au fost arestaţi în Turcia, a mai spus şeful diplomaţiei germane.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×