Fotbal international

Germania a pierdut ultima oară în preliminarii pe vremea lui Hitler!

E momentul să ne revenim puţin după "efectul Budescu" de joi seara. În timp ce noi ne mândrim cu trei goluri marcate împotriva Kazahstanului, naţionala Germaniei are în palmares o...
06.10.2017 | 12:20
Germania a pierdut ultima oara in preliminarii pe vremea lui Hitler
ADVERTISEMENT

E momentul să ne revenim puţin după “efectul Budescu” de joi seara. În timp ce noi ne mândrim cu trei goluri marcate împotriva Kazahstanului, naţionala Germaniei are în palmares o performanţă incredibilă. “Manschaft-ul” a reuşit să se califice en-fanfare, ca de obicei, la Campionatul Mondial din Rusia, lucru care se ştia însă înainte de ultimele partide din grupe.

Ştirea este însă alta. Germania a reuşit să câştige, deşi nu mai era vreo miză, în deplasare contra Irlandei de Nord. Nemţii şi-au făcut treaba în stitlu-i caracteristic, cu un 3-1 sec, prin golurile marcate de Sebastian Rudy, Wagner şi Kimmich. Cu această ocazie, merită să pomenim un fapt “divers”: Germania a pierdut ultimul meci în deplasare în preliminariile unui turneu final în 1934! Adică în ultimele 14 campanii de calificare!Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Germania, record fabulos între 2010 şi 2012

În acel moment, Adolf Hitler tocmai venise la putere de un an în Germania, John Dillinger îşi continua cariera de gangster jefuind o bancă de 52.000 de dolari, în timp ce Bonnie şi Clyde erau ucişi de poliţie, Rudyard Kipling câştiga un premiu pentru poezie şi se înfiinţa Compania Internaţională pentru Comunicaţii, ca urmare a extinderii unei invenţii extraordinare, numită telefon.

Nu este singurul record pe care Germania îl deţine. În acest moment e singura echipă care a câştigat 15 meciuri internaţionale consecutive: practic, a bătut tot între iulie 2010 şi iunie 2012! Iar dacă va învinge, sau, mai bine zis, când va învinge Azerbaidjanul acasă, va deveni cea mai de succes echipă într-o campanie de calificare, depăşind recordul de puncte al Spaniei.

ADVERTISEMENT

Germania, record incredibil şi la turnele finale

Germania este deţinătoarea unui record formidabil şi la turneele finale. La doar două campionate mondiale nu au ajuns în sferturile de finală! “Minunile” s-au întâmplat în 1938, când tocmai anexaseră Austria şi “metisajul” cu jucători din Patria Valsului nu a fost de bun augur, pierzând în optimi în faţa Elveţiei, şi în 1978, când nu existau sferturi, ci a doua fază a grupelor. Atunci n-au trecut, în semifinale urcând Olanda şi Italia.

În rest, bilanţul Germaniei de la turneele finale sună de parcă ar fi pe de altă planetă. În 1934 au luat bronzul, în 1954 au reuşit “Minunea de la Berna”, câştigând în faţa Ungariei primul titlu mondial, în 1958 au terminat pe 4, în 1962 au ajuns “doar”în sferturi, în 1966 au pierdut finala cu “golul fantomă” al Angliei, în 1970 au câştigat la ei acasă, în 1982 au ajuns în finală, la fel ca şi în 1986, în 1990 au câştigat. Apoi a urmat un “recul”, sferturi în 1994 şi 1998, pentru ca apoi să ajungă în finală în 2002 şi să câştige bronzul în 2006 şi 2010. La ultimul Mondial, în 2014, au cîştigat al patrulea titlu din istorie.

ADVERTISEMENT