News

Germania, prima țară care redeschide granițele pentru muncitorii agricoli sezonieri. Românii ar putea beneficia

03.04.2020 | 11:09
Germania prima tara care redeschide granitele pentru muncitorii agricoli sezonieri Romanii ar putea beneficia
ADVERTISEMENT

Germania a devenit prima țară care a redeschis granițele pentru muncitorii agricoli sezonieri. Concret, nemții vor permite oamenilor să intre în țara lor pentru a ajuta la culegerea fructelor și legumelor din ferme.

Germania, prima țară care redeschide granițele pentru muncitorii agricoli sezonieri

Anunțul a fost confirmat chiar de guvernul federal care a precizat că restricțiile impuse anterior pentru combaterea coronavirusului se relaxează în domeniul agricol.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că mai multe țări din Uniunea Europeană, printre care și Germania, au impus controale la frontieră pentru a opri răspândirea virusului. Au existat domenii care au devenit victime colaterale, printre cele mai afectate fiind agricultura.

Românii ar putea beneficia

De altfel, fermierii germani și procesatorii de legume au avertizat din timp că astfel de măsuri restrictive îi vor împiedica pe muncitorii sezonieri din estul Europei să ajungă în ferme.

ADVERTISEMENT

Drept pentru care recoltarea producției a fost pusă în pericol. Mai mult, unele măsuri vor submina activitatea legumicolă din fermele germane, ceea ce ar putea conduce la diminuarea producției și majorarea prețurilor la legume și fructe.

Trebuie specificat că majoritatea muncitorilor agricoli provin din țări est-europene precum Polonia, România și Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu important este acela că reprezentanții Comisiei Europene chiar au îndemnat statele europene să permită sutelor de mii de muncitori agricoli sezonieri care lucrează pământul sau participă la recoltare să traverseze frontierele, în pofida măsurilor de combatere a coronavirusului aflate în vigoare.

Prima țară care a răspuns pozitiv a fost Germania casre a și anunțat că a convenit un acord cu Ministerul de Interne pentru a permite accesul în țară pentru aproximativ 40 de mii de muncitori agricoli în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Alți 40 de mii de muncitori vor urma să intre în țară în luna mai. Toți aceștia trebuie să ajungă în Germania pe calea aerului și se vor supune unor controale medicale.

ADVERTISEMENT