News

Germania, rată a mortalităţii de 10 ori mai mică de la coronavirus decât în Spania şi Italia! Care este secretul nemţilor

05.04.2020 | 10:22
Germania rata a mortalitatii de 10 ori mai mica de la coronavirus decat in Spania si Italia Care este secretul nemtilor
ADVERTISEMENT

Germania nu a fost ferită de pandemia de coronavirus având înregistrate peste 96.000 de cazuri până în prezent. Însă, spre deosebire de alte ţări din vestul Europei, rata mortalităţii la nemţi este una dintre cele mai scăzute pe glob, 1,4%.

Germania, rată a mortalităţii de 10 ori mai mică de la coronavirus decât în Spania şi Italia!

Asta în timp ce Italia şi Spania au rate ale mortalităţii de 12%, respectiv 10%, iar Franţa, Marea Britanie şi China au aproximativ 4%. Directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, Hendrik Streeck afirmă: “Există discuţii despre o anomalie germană”

ADVERTISEMENT

Totuşi, care este secretul nemţilor? Experţii susţin că vârsta medie a persoanelor infectate în Germania este mai mică decât în alte ţări. Mulţi pacienţi au luat virusul în staţiuni de schi din Austria şi Italia: “A început ca o epidemie a schiorilor”, explică doctorii.

“Sunt efectuate extrem de multe diagnosticări în laborator”

Pe măsură ce rata infecţiilor s-a mai răspândit şi au fost afectat persoanele în vârstă şi rata deceselor a mai crescut, de la 0,2% acum două săptămâni la 1,4%. În plus, vârsta medie a celor infectaţi din Germania este de 49 de ani, spre deosebire de 62 în Italia, de exemplu.

ADVERTISEMENT

O altă explicaţie este numărul mare de teste efectuate în Germania. “În Germania avem atât de puţine decese în acest moment comparativ cu numărul persoanelor infectate pentru că sunt efectuate extrem de multe diagnosticări în laborator”, explică dr. Christian Drosten, şeful secţiei de Virologie de la Spitalul Universitar Charité din Berlin.

Testarea extinsă este unul dintre factorii semnificativi care contribuie la un nivel redus de decese în Germania. Nemţii reuşesc să proceseze aproximativ 350.000 de teste pe săptămână, spre deosebire de România unde s-au făcut puţin peste 36.000 de teste de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

“Testarea şi depistarea contactelor sunt elemenele strategiei care a avut succes în Coreea de Sud”

“Dacă avem un diagnostic în fază incipientă şi poţi trata pacientul de la început, spre exemplu prin cuplarea la un aparat de ventilaţie artificială înainte de a i se deteriora starea, şansele de supravieţuire sunt mult mai mari”, subliniază profesorul Hans-Georg Krausslich de la Spitalul Universitar din Heidelberg.

Personalul medical, aflat în prima linie pentru combaterea coronavirusului este testat cu regularitate pentru a scădea riscurile: “Testarea şi depistarea contactelor sunt elemenele strategiei care a avut succes în Coreea de Sud, iar noi am încercat să învăţăm din acest model”, explică profesorul Hendrik Streeck.

ADVERTISEMENT

Un punct forte al germanilor este infrastructura. Au un sistem sanitar atât de bine pus la punct încât acceptă pacienţi bolnavi de COVID-19 şi din alte ţări, chiar dacă Germania are 96.000 de cazuri confirmate.

 

 

ADVERTISEMENT