News

Germania ridică o parte importantă din restricții pentru persoanele vaccinate anti-Covid

04.05.2021 | 21:03
Germania ridica o parte importanta din restrictii pentru persoanele vaccinate antiCovid
ADVERTISEMENT

Odată cu accelerarea campaniei de imunizare, Germania anunță că va ridica mai multe restricţii pentru persoanele vaccinate anti-COVID 19, a anunţat ministrul german al Justiţiei, Christine Lambrecht.

Proiectul de lege care vizează relaxarea măsurilor pentru cetățenii vaccinați a fost aprobat luni de Cabinetul german prezidat de cancelarul Angela Merkel.

ADVERTISEMENT

În viitorul apropiat, persoanele care au primit serul împotriva lui Covid-19 nu vor mai fi supuse unor restricții severe impuse de autorități în această perioadă de pandemie.

Germania va ridica o parte din restricții pentru persoanele vaccinate anti-Covid

Germania, stat care a raportat aproape 3,5 milioane de infectări cu COVID-19 și peste 84.000 de decese, demarează o campanie extrem de eficientă de imunizare.

ADVERTISEMENT

Au fost vaccinate circa 24 de milioane de oameni, dintre care 6,7 au primit ambele doze. În aceste condiții, oficialii de la Berlin pregătesc să elimine din restricții pentru cei care au acceptat să se imunizeze.

  • 8% din populația Germaniei a fost imunizată
  • 55,8% este procentul de imunizare în Israel
  • 23% în Marea Britanie
  • 32% în Statele Unite ale Americii.
ADVERTISEMENT

”Cetățenii vaccinați nu vor mai avea nevoie de un test negativ pentru a merge la cumpărături, la coafor sau să viziteze o grădină botanică, de exemplu”, a spus Christine Lambrecht într-un comunicat, scrie Financial Times.

Un act normativ adoptat marţi de Guvern şi care urmează să fie votat la sfârşitul săptămânii de către parlament, prevede că persoanele vaccinate se vor putea ”întâlni în privat fără restricţii”, a adăugat ministrul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, restricţiile de circulaţie recent introduse de la ora 22:00 nu se vor mai aplica persoanelor care au primit două doze de vaccin.

Bundestagul urmează să voteze acest text de lege joi şi Bundesrat-ul, organul legislativ al landurilor federale, vineri. În cazul în care vor fi adoptate, aceste măsuri de relaxare ar putea intra în vigoare în acest weekend.

Germania, restricții severe în valul 3 al pandemiei de Covid-19

Germania a fost un stat puternic afectat de un al treilea val epidemic în această primăvară, cu peste 30.000 de cazuri pe zi în martie și aprilie.

Pentru a proteja cetățenii, Berlinul a impus numeroase restricţii, de la închiderea barurilor, restaurantelor, spaţiilor culturale şi a celor sportive, până la închiderea magazinelor neesenţiale, limitarea drastică a întâlnirilor private sau chiar restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

”A trebuit să restricţionăm drepturile fundamentale în timpul crizei sanitare pentru a proteja viaţa şi sănătatea. A fost extrem de dureros pentru mine, ca ministru al Justiţiei”, a mai spus Christine Lambrecht.

ADVERTISEMENT