Pentru paradele reușite și faptul că nu a încasat nici măcar un gol în cele trei meciuri din septembrie, suporterii au decis, cu doar câteva ore înaintea duelului de foc de la Hamburg, că Florin Niță merită să primească premiul pentru tricolorul lunii.
„Mulțumesc încă o dată pentru aprecierile și votul suporterilor. Mă simt onorat de fiecare dată când joc pentru România și îmi voi face mereu treaba cât mai bine. Luptăm împreună!”, a transmis veteranul dintre buturile echipei naționale.
Manuel Neuer, portarul naționalei Germaniei, a devenit indisponibil pentru meciul de vineri cu România din cauza unei accidentări la aductori.
Goalkeeper-ul lui Bayern Munchen a avut probleme încă de la sosirea la națională și a ratat mare parte din antrenamentele echipei. De altfel, Neuer nu a putut evolua nici în septembrie la întâlnirea cu Liechtenstein, locul său atunci fiind luat de Bernd Leno.
De această dată, selecționerul Hansi Flick va merge pe mâna lui Marc-Andre ter Stegen, care a revenit și el de curând după o accidentare.
Jucătorii opriți în lot de selecționerul Mirel Rădoi pentru meciul cu Germania și-au ales numerele de pe tricouri.
Noul „decar” al naționalei este Alexandru Maxim, în timp ce revenitul Keșeru a reintrat în posesia „norocosului” tricou cu numărul 13. Căpitanul Chiricheș va avea tot 6, Iani Hagi și-a ales numărul 14, în timp ce Stanciu și-a păstrat tricoul cu 23.
Veste proastă pentru selecționerul Mirel Rădoi înaintea partidei cu Germania de la Hamburg: Ionuț Nedelcearu a devenit indisponibil din cauza unei accidentări. El a acuzat probleme medicale pe durata cantonamentului și nu a fost reținut în lot pentru partida cu nemții, dar se speră în recuperarea sa până la ora meciului cu Armenia, de luni, 11 octombrie.
În aceste condiții, locul său în centrul defensivei va fi luat de Burcă sau de Toșca.
Partida Germania – România, contând pentru preliminariile CM Qatar 2022, se va disputa vineri seara pe „Volksparkstadion” din Hamburg, începând cu ora 21:45.
Joi seara, „tricolorii” lui Mirel Rădoi au susținut antrenamentul oficial pe Volksparkstadion, arena care va găzdui partida cu Germania din preliminariile CM 2022.
Selecționerul a exersat îndelung schemele tehnico-tactice, a pus accent pe fazele fixe, a repetat strategia pentru partida de vineri și a încercat să gasească varianta ideală de echipă pe care o va trimite pe teren.
Având în vedere că România a fost inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, Federația Germană le-a oferit deja suporterilor români care doreau să fie prezenți la partida de vineri seară posibilitatea de a-și recupera contravaloarea biletelor.
Cei care își doresc, însă, cu orice preț să ajungă în tribunele stadionului din Hamburg sunt îndemnați să se informeze cu privire la condițiile de acces pe teritoriul Germaniei. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne, carantina poate fi evitată numai în cazul în care dovada testării, vaccinării sau vindecării este încărcată online – pe www.einreiseanmeldung.de – în sistemul de înregistrare digitală a intrării în Germania.
De asemenea, trebuie menționat că accesul pe „Imtech Arena” se face doar în baza actului de identitate cu fotografie, însoțit de un bilet personalizat cu numele din actul de identitate și certificatul digital COVID. Acesta din urmă face dovada vaccinării sau efectuării unui test RT-PCR/ antigen rapid, cu 48, respectiv 24 de ore înaintea meciului.
FRF a anunțat că România va evolua în tricoul galben contra Germaniei. Partida se va juca vineri, de la ora 21:45, pe Volksparkstadion (Hamburg).
În prezent, România se află pe locul 3 din grupa J, cu zece puncte obținute după șase meciuri jucate.
Naționala de fotbal a României întâlneșter mâine, în deplasare, Germania, în preliminariile CM din 2022, organizat în Qatar, iar fostul mare fotbalist Român Marcel Răducanu nu crede că elevii lui Mirel Rădoi vor produce surpriza.
„Important este sa nu ia multe goluri România mâine. Eu cred că trebuie să jucăm cu echipa cea mai bună și contra Germaniei și contra Armeniei. Germania face trei echipe care se califică la Campionatul Mondial din grupa asta.
După ce că sunt buni, mai au și noroc. Pentru că să fim serioși, grupa asta este prea ușoară pentru ei. Dacă ne e frică de Armenia, ce să căutăm la Campionatul Mondial?
La Germania sunt jucători care pot să-ți câștige singuri un joc. Au un linie mediană foarte puternică. Ai noștri se aruncă pe jos, nu au forță. Dar, cu ăștia defilezi, nu ai alții mai buni.
Pe undeva îl înțeleg pe Mirel Rădoi că face experimente, pentru că nu are o formulă de echipă, dar în aceste condiții este greu să creeze automatisme.
La ce atac are Germania, nu cred că poate veni cineva să ia locul titularilor. Uitați-vă ce rezerve au nemții. Noi trebuie să ne gândim la umătoarele meciuri. Germania s-o dăm deoparte. Meciul cu Armenia va fi cel mai dificil.
Părerea mea este că jucătorii trebuie să dea randament cu Armenia, pentru că au trecut anii de când nu mai suntem pe piață”, a declarat Răducanu la Pro X.
Primele imagini cu „tricolorii” după ce au ajuns în Germania. Naționala României a ajuns în Germania, la Hamburg și se pregătește de meciul cu Germania, care se va disputa vineri, 8 octombrie.
„Tricolorii” speră la un rezultat pozitiv împotriva selecționatei lui Hansi Flick, dar principala miză pentru elevii lui Mirel Rădoi rămâne o victorie pe teren propriu cu Armenia, națională care se află în acest moment pe locul 2 din grupa J.
Marius Niculae, directorul sportiv al FRF, a vorbit despre partida dintre Germania și România, fiind de părere că „tricolorii” nu trebuie să fie timorați în fața renumelui adversarului:
„Nu trebuie să plece jucătorii de la premisa că nu pot câștiga cu Germania. Trebuie să plece de la premisa că Macedonia de Nord a câștigat cu Germania, nu trebuie să le fie frică, nici ei nu sunt invincibili”.
„Ambele meciuri trebuie tratate cu seriozitate și primul meci e cel mai important. Dacă scoți un egal? Mergi cu moral mult mai bun împotriva Armeniei”, a mai spus Marius Niculae, la TV DigiSport.
Revenit în lot după accidentarea care l-a obligat să rateze meciurile din septembrie, Thomas Muller a reiterat principalul obiectiv al Germaniei: să urce în clasamentul FIFA. Pentru moment se află doar pe poziția a 14-a, cu 1628 de puncte.
„Cred că a fost o perioadă bună. Ultimele meciuri pe care le-am văzut au fost bune. Sincer să fiu, am văzut doar două faze de joc ale meciului cu Liechtenstein. Nu ştiu de ce.
Dar am fost pe stadionul din Stuttgart (n.r. – la meciul împotriva Armeniei) şi trebuie să spun că jocul şi golurile au fost spectaculoase (n.r. – scor 6-0), la fel ca atmosfera. Am participat la valurile din tribune, a fost foarte drăguţ.
Trebuie să continuăm aşa şi în deplasare, cum am făcut-o împotriva Islandei. Am văzut meciuri bune, dar şi planuri de joc bune. Am marcat câteva goluri frumoase şi nu am primit niciunul. Ştim că adversarii noştri nu au fost cei mai puternici. Dar aşa a fost şi înainte.
În general, a fost pozitiv, am urcat în clasamentul FIFA. Ne aflăm într-o dinamică pozitivă, asta ne-am dorit. Acum trebuie să confirmăm. Trebuie să continuăm acest impuls, este principalul nostru obiectiv pentru moment”, a declarat starul lui Bayern Munchen. Acesta va putea evolua vineri, împotriva României.
Lotul echipei naționale a României a efectuat, miercuri dimineață, ultima ședință de pregătire înaintea plecării la Hamburg pentru meciul din preliminariile CM 2022. Potrivit frf.ro, selecționerul Mirel Rădoi a pus în practică strategia cu care speră să surprindă liderul din Grupa J.
„Avem mai puține imagini de la antrenamentul din această dimineață, punem în practică schemele pentru Germania și Armenia! La 17:30 decolăm spre Hamburg, AMR 2 zile până la primul meci”, este mesajul ce însoțește imaginile publicate pe pagina de Facebook dedicată „tricolorilor”.
Alexandru Maxim, Dragoș Nedelcu și Andrei Cordea au dat în mintea copiilor înaintea duelului cu Germania. Special pentru suporterii echipei naționale, cei trei „tricolori” au acceptat să joace Adevăr sau provocare și așa s-a ajuns în situația în care mijlocașul de 31 de ani al celor de la Gaziantep să le prepare mai tinerilor săi colegi o omletă gustoasă.
„Cea mai usturătoare înfrângere a fost cu Karagandy (n.r. în turul doi preliminar al Conference), când am fost vinovați toți”, a mărturisit Cordea, rugat să dezvăluie un moment cu adevărat dificil trăit până acum în tricoul roș-albastru.
La antrenamentul de marți seara, selecționerul Mirel Rădoi a putut lucra pentru prima dată la intensitate maximă cu întreg lotul de jucători. A fost o ședință de pregătire fără menajamente, în care „tricolorii” au aplicat în diferite exerciții și în joc principiile tactice stabilite de staff-ul tehnic.
Plecarea spre Germania este prevăzută pentru miercuri, delegația României urmând să aterizeze la Hamburg în jurul ore 19:30 (ora Germaniei).
Răzvan Marin și Mirel Rădoi au depășit diferendul de la finalul precedentei campanii din preliminariile Cupei Mondiale, iar mijlocașul lui Cagliari este ferm înaintea disputei de la Hamburg.
”Sunt convins că putem face un joc bun cu Germania și putem pleca acasă cu un punct. Avem o mulțime de jucători care sunt într-o formă de top și am avut mai mult timp să ne antrenăm împreună comparativ cu ultimele câteva meciuri. Acest lucru îmi dă speranță.
Meciul cu Armenia va fi un meci extrem de important pentru clasamentul grupei noastre, dar nu va fi decisiv. După tot ce s-a întâmplat până acum în grupă, cred că orice echipă poate câștiga sau pierde puncte, indiferent cu cine ar juca.
Macedonia de Nord a câștigat meciul cu Germania. Noi am pierdut în Armenia, dar am câștigat în Islanda. Nu cred că vom afla ce echipă va ajunge în play-off, decât la finalul grupelor”, a spus Răzvan Marin în cadrul unui interviu pentru FIFA.
Fost junior și fiu de fost fotbalist al Universității Craiova, Andrei Voica este chef-ul din bucătăria ”tricolorilor”. Nu a avut noroc în sportul cu balonul rotund, dar nu regretă.
Și-a făcut ucenicia într-o fabrică de panificație din Spania și odată cu apariția echipei CS Universitatea Craiova a fost recomandat finanțatorului Mihai Rotaru ca fiind ”cel mai un bucătar din Craiova”. Așa a început noua aventură fotbalistică a lui Andrei Voica.
”De mic mi-a plăcut bucătăria, chiar dacă am făcut fotbal. Îmi găteam singur, după antrenamente. Lucruri ușoare, dar simțeam bucătăria.
Bucătar profesionist am devenit de nevoie. Am plecat în Spania și a trebuit să mă descurc singur. Am intrat într-o fabrică de panificație și acolo am început să lucrez profesionist, am făcut-o de foame”, a povstit Voica într-un interviu pentru FRF TV.
Andrei Voica mărturisește că s-a apucat de fotbal de la 7 ani. Tatăl lui, fost fotbalist al Universității Craiova i-a insuflat dragostea pentru ”Sportul Rege”.
”Tata este un fost jucător al Craiovei Maxima, a vrut mereu va eu să ajung fotbalist și m-am apucat de fotbal pe la 7 ani de zile.
Eram un jucător talentat, am jucat mijlocaș, am făcut tot junioratul la Academia lui Gică Popescu, eram zecar, căpitan, am avut o mică carieră fotbalistică bună. Am ajuns până la nivelul diviziei B. La 21 de ani, m-am accidentat și fotbalul m-a lăsat, atunci am zis stop”, rememorează chef Andrei Voica.
Înaintea partidei cu Germania de vineri, de la Hamburg, membrii delegației României au fost testați pentru COVID în cantonamentul de la Mogoșoaia.
Conform noilor protocoale UEFA, au fost supuși testului doar persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultima perioadă. Pentru celelalte, testarea este obligatorie.
Jucătorii echipei naționale au efectuat luni seara primul antrenament în formulă completă la Centrul de pregătire de la Mogoșoaia.
Lotul a fost împărțit în mai multe grupuri, iar selecționerul Mirel Rădoi și staff-ul său au insistat pe o serie de exerciții tactice.
Dacă o parte a ”tricolorilor” au lucrat la o intensitate ridicată, jucătorii care au ajuns abia luni dimineața în cantonamentul naționale au avut un program suplimentar de refacere.
Federația Română de fotbal a anunțat, azi, că suporterii care vor să asiste la meciul cu Armenia, programat pe 11 octombrie, de la ora 21.45, pe Stadionul Steaua, își pot cumpăra bilete de acces.
Din cauza restricțiilor, la meci pot participa doar persoanele vaccinate, iar stadionul poate fi umplut până la 50% din capacitate, adică aproximativ 15.000 de locuri, a anunțat federațșia pe site-ul oficial.
Cel mai ieftin bilet costă 30 de lei, în primul inel al peluzelor, iar cel mai scump, la Tribuna 1 VIP, ajunge la 450 de lei. Lista cu prețurile biletelor la România – Armenia: Peluza Nord (Inel 1) – 30 de lei, Peluza Sud (Inel 1) – 30 de lei, Tribuna 2 (Inel 1) – 70 de lei, Tribuna 1 (Inel 1) – 70 de lei, Family Zone – Tribuna 2 (Inel 2) – 70 de lei, Tribuna 1 VIP – 450 de lei.
FRF mai anunță că, urmare a hotărârii nr. 76 din 30.09.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, la meci pot participa doar persoanele vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și persoanele care se află în perioada cuprinsă între zilele 15 și 180 ulterior confirmării infectării COVID-19.
În plus, în incinta stadionului purtarea măștii de protecție și distanțarea socială vor fi obligatorii.
Horațiu Moldovan (Rapid) și Andrei Vlad (FCSB), doi dintre portarii convocați de Mirel Rădoi pentru dubla cu Germania și Armenia, s-au aflat față în față într-un duel inedit, fiind provocați să raspundă la mai multe întrebări, din domeniul sportului și nu numai.
Concursul a fost câștigat de Horațiu Moldovan cu scorul de 5-2, iar ca drept pedeapsă Andrei Vlad a fost nevoit să-i facă portretul adverarului său din acest duel.
Duminică seara, selecționerul Mirel Rădoi a condus un prim antrenament înaintea dublei cu Germania și Armenia, la care au participat însă numai 12 jucători. Inițial, ședința de pregătire a început cu 10 fotbaliști, însă pe parcurs s-au mai alăturat Rațiu și Pușcaș, sosiți în cursul după-amiezii de la echipele lor de club.
Lotul naționalei României va fi în efectiv complet abia luni după amiază, în jurul orei 17:30, când vor sosi în cantonamentul de la Mogoșoaia ultimii „tricolori” care au avut meciuri în weekend în străinătate.
Mai sunt de jucat patru partide în grupa J a preliminariilor CM 2022 zona europeană, grupa din care face parte şi naţionala României. Două partide vor avea loc acum, în octombrie iar ultimele două sunt programate în luna noiembrie. După ce a reuşit să obţină şapte puncte din nouă posibile în cele trei partide jucate în septembrie naţionala României a revenit în cursa pentru ocuparea locului secund.
Tricolorii mai au de jucat cu Germania în deplasare, primul meci, pe 8 octombrie, la Hamburg, apoi acasă cu Armenia, pe noul stadion din Ghencea, acasă cu Islanda şi în deplasare în Liechtenstein. Fiind vorba de o grupă de şase echipe niciuna nu a fost nevoită să stea nici o rundă, dar partidele cu ultima clasată nu se vor lua în considerare în cazul în care ar exista mai multe reprezentative cu punctaj egal în lupta pentru locul 1 sau 2.
România, locul 3, are 10 puncte după 6 partide, unul mai puţin decât Armenia şi tot unul peste Macedonia de Nord. Lider este Germania, care a acumulat 15 puncte şi care, în mod normal, nu ar mai avea cum să scape această poziţie şi implicit calificarea directă la turneul final de CM pe care îl va organiza Qatarul.
Sunt multe opinii care merg pe ideea că meciul din Germania ar trebui să nu constituie prioritatea noastră, pentru că vital este să învingem Armenia la Bucureşti. Însă adevărul este undeva la mijloc. Pentru că Armenia va juca în aceeaşi zi în care noi suntem oaspeţii liderului grupei în Islanda, naţională cu numai patru puncte, care nu mai are nici o şansă şi este posibil să nu fie foarte motivată pentru jocurile rămase.
Un eşec al României în Germania, absolut în limitele normalului dar şi o victorie a Armeniei în Islanda ar însemna că înaintea meciului direct de pe stadionul Steaua decalajul ar urca la patru puncte, ceea ce poate fi periculos pentru tricolori.
Mirel Rădoia renunţat la câţiva jucători din lotul folosit la cele trei meciuri din septembrie fie pentru randament scăzut, fie pentru lipsă de meciuri sau probleme de sănătate (Dennis Man are COVID). Mario Camora nu a mai fost chemat, Dennis Alibec abia a revenit pe teren. S-a renunţat şi la Deian Sorescu, probabil pe considerentul prelungitei perioade criză de la Dinamo.
Aşa cum au dispărut jucători din lotul din septembrie aşa au apărut nume în premieră sau consemnăm reveniri după o anumită perioadă de timp. Rapid are doi convocaţi, portarul Horaţiu Moldovan şi mijlocaşul Alexandru Albu iar Olimpiu Moruţan a făcut şi el satul la prima reprezentativă. Revenirile spectaculoase sunt toate cu caracter ofensiv: Claudiu Keşeru, Valentin Mihăilă şi Alex Mitriţă.
Un lucru frapează pe loc după citirea listei cu componenţii lotului. Avem nu mai puţin de patru portari (Florin Niţă, Andrei Vlad, Mihai Aioani şi Horaţiu Moldovan) şi doar trei oameni care teoretic sunt responsabili cu golurile: Claudiu Keşeru, Andrei Ivan şi George Puşcaş!
În primul meci jucat între cele două naţionale, la Bucureşti, Germania s-a impus cu 1-0, gol rapid al lui Gnabry, dar cea mai mare parte din joc oaspeţii au controlat situaţia şi doar un Florin Niţă absolut senzaîional, a apărat în opt situaţii dificile a păstrat diferenţa minimă. În ultimele 20 de minute s-au mobilizat şi elevii lui Mirel Rădoi şi cu puţină şansă am fi obţinut un egal neconform cu cele din teren.
Din meciul tur de la Bucureşti lipsesc doar doi jucători de la FCSB şi italianul Dennis Man. Ovidiu Popescu, utilizat de Mirel Rădoi pe postul de fundaş dreapta şi Florin Tănase, accidentat, sunt absenţele de la FCSB iar parmegianul Dennis Man are COVID.
Noul selecţioner al Germaniei (la Bucureşti a fost Joachim Low), fostul coach al lui Bayern Munchen, Hansi Flick, a convocat toate numele maridin naţionala Germaniei, pentru că panzerele au deja o experienţă urâtâ din aceste preliminarii, un incredibil 1-2 acasă cu Macedonia de Nord, primul eşec în preliminarii de CM sau de CE după 33 de ani.
Portari: Marian Aioani (Farul), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923), Florin Niță (Sparta Praga), Andrei Vlad (FCSB)
Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (CFR Cluj), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia), Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia), Andrei Rațiu (Huesca/Spania), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia)
Mijlocași: Alexandru Albu (FC Rapid 1923), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia), Andrei Cordea (FCSB), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția), Răzvan Marin (Cagliari/Italia), Alexandru Maxim (Gaziantep ), Valentin Mihăilă (Parma), Alexandru Mitriță (PAOK), Olimpiu Moruțan (Galatasaray), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia)
Atacanți: Andrei Ivan (Universitatea Craiova), Claudiu Keșeru (FCSB), George Pușcaș (Reading)
Portari: Bernd Leno, Manuel Neuer, Marc-Andre ter Stegen;
Fundași: Matthias Ginter, Thilo Kehrer, Lukas Klostermann, David Raum, Antonio Rudiger, Nico Schlotterbeck, Niklas Sule;
Mijlocași:Karim Adeyemi, Leon Goretzka, Kai Havertz, Jonas Hofmann, Joshua Kimmich, Thomas Muller, Jamal Musiala, Florian Neuhaus, Florian Wirtz.
Atacanţi: Serge Gnabry, Marco Reus, Leroy Sane, Timo Werner