Sport

Germania – România 2-1. Un copil de 12 ani s-a vaccinat ca să poată să vadă pe viu meciul de la Hamburg. Răzvan Marin i-a răsplătit fidelitatea

Naționala României a pierdut cu 1-2 meciul cu Germania din preliminariile CM Qatar 2022, dar a fost aproape de a produce o mare surpriză. „Tricolorii” au condus la pauză cu 1-0, iar golul de doi al germanilor a fost înscris cu zece minute înainte de final
09.10.2021 | 18:16
Germania  Romania 21 Un copil de 12 ani sa vaccinat ca sa poata sa vada pe viu meciul de la Hamburg Razvan Marin ia rasplatit fidelitatea
Sursa foto: FRF
ADVERTISEMENT
09-10-2021
15:16

Răzvan Marin, surpriză pentru fanul care s-a vaccinat ca să poată fi alături de ”tricolori”

Un tânăr fotbalist de 12 ani, legitimat la LPS Iași, s-a vaccinat pentru a putea fi alături de ”tricolori” pe Stadionul Volksparkstadion din Hamburg.

Andrei Pancu mărturisește că a asistat deja la aproximativ 30 de meciuri ale României și că preferatul lui este Răzvan Marin. Internaționalul român a aflat povestea tânărului fan și i-a oferit tricoul pe care l-a purtat vineri seara în întâlnirea cu Germania.  

Andrei Pancu a promis că va fi în tribune și la meciul cu Armenia, de luni seara, găzduit de noua arenă din Ghencea. O victorie a ”tricolorilor” coroborată cu un eșec al Macedoniei de Nord cu Germania, ar duce naționala lu Mirel Rădoi pe locul 2 în clasamentul grupei J, calificant la barajul pentru Cupa Mondială de anul viitor.

08-10-2021
20:47

Cum arată clasamentul Grupei J după Germania - România 2-1

Germania – România 2-1, Islanda – Armenia 1-1 și Liechtenstein – Macedonia de Nord 0-4 sunt rezultatele înregistrate în etapa a 7-a din preliminariile CM Qatar 2022. Cu trei etape înainte de final, Germania este liderul Grupei J, cu 18 puncte, în timp ce naționala României se află pe poziția a 4-a, cu 10 puncte.

08-10-2021
18:41

Germania - România 2-1 (Gnabry 52, Muller 81 / Hagi 9)

Vezi aici meciul video

Min. 90+4: Fnal de meci, victorie pentru Germania cu scorul de 2-1.

Min. 89: În tabăra gazdelor, Sane este înlocuit de Adeyemi.

Min. 85: Klosterman l-a înlocuit pe Hofmann în echipa Germaniei.

Min. 82: În echipa României, Stanciu și Pușcaș au fost înlocuiți de Albu și de Mitriță.

Min. 81: GOOOL GERMANIA! Corner pentru gazde, Goretzka deviază pe lung și Muller, nemarcat pe 6 metri, reia în plasă.

Min. 76: Havertz pătrunde periculos în careu, însă intervine salvator în ultimul moment Rus și reușește să-l deposedeze la 6 metri de poartă.

Min. 74: Pușcaș scapă singur spre careul german, dar se precipită și șutează pe lângă poartă de la 16 metri.

Min. 67: Dublă schimbare și în naționala Germaniei. Au ieșit Werner și Reus, au intrat Muller și Havertz.

Min. 60: Dublă schimbare în naționala României. Au ieșit Hagi și Mihăilă, au intrat Maxim și Andrei Ivan.

Min. 52: GOOOL GERMANIA! Gnabry restabilește egalitatea cu un șut superb, din afara careului, la colțul lung.

Min. 49: Burcă s-a accidentat și a fost înlocuit de Manea.

Min. 47: Bine lansat de Stanciu, Mihăilă pătrunde în careu pe partea stângă, centrează perfect pe 6 metri, dar Pușcaș nu reușește să reia în poartă.

Min. 45+4: Kimmich șutează periculos cu pământul de la marginea careului, dar Niță este atent și reține.

Min. 45+3: Corner pentru „tricolori”, Rus reia periculos cu capul, dar mingea se lovește de un adversar.

Min. 43: Șutul lui Gnabry din afara careului trece puțin pe lângă bară.

Min. 40: Puscas scapă singur în careu, se încurcă în minge, încearcă să rezolve singur faza în loc să-i paseze lui Ianis Hagi aflat într-o poziție bună și pierde balonul.

Min. 36: Florin Niță se remarcă din nou la reluarea lui Gnabry.

Min. 33: Niță respinge greu un șut violent expediat de Reus din interiorul careului.

Min. 24: Niță rețibe șutul lui Gnabry, după o centrare a lui Gotetzka.

Min. 17: Niță nu reușește să rețină din fața lui Gnabry, mingea îi revine germanului, căzut la pământ, care din 6 metri reia pe lângă poartă.

Min. 10: Pușcaș șutează periculos de la marginea careului, mingea este deviată și iese în corner.

Min. 9: GOOOL ROMÂNIA! Ianis Hagi pătrunde superb în careu, trece elegant de Rudiger și înscrie cu un șut la colțul lung.

Min. 5: Arbitrul Cuneyt Cakir dictează eronat penalty la un contact în careu între Burcă și Werner, dar revine asupra deciziei după analiza video a fazei. Meciul a fost oprit aproximativ 3 minute.

Min. 3: Șutul lui Toșca de la marginea careului se duce mult pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida.

08-10-2021
17:21

Echipele de start la Germania - România

  • Germania: Ter Stegen – Hofmann, Sule, Rudiger, Kehrer – Goretzka, Kimmich – Gnabry, Reus, Sane – Werner. Rezerve: Leno, Schlotterbeck, Ginter, Havertz, Muller, Musiala, Klostermann, Neuhaus, Adeyemi, Raum, Wirtz. Selecționer: Hansi Flick
  • România: Niță – Rațiu, Rus, Chiricheș, Burcă, Toșca – I. Hagi, Stanciu, R. Marin, Mihăilă – Pușcaș. Rezerve: Vlad, Aioani, Manea, Albu, Ivan, Cicâldău, Maxim, Bancu, Keșeru, Cordea, Mitriță, Moruțan. Selecționer: Mirel Rădoi
08-10-2021
16:14

Cum arată vestiarul „tricolorilor” înainte de meciul cu Germania

Vestiarul „tricolorilor” de pe Volksparkstadion este pregătit pentru marele meci din această seară.

Tricourile sunt la locul lor, frumos aranjate, și îi așteaptă pe jucătorii lui Mirel Rădoi. Naționala României va evolua contra Germaniei în echipament galbeen.

Meciul Germania – România are loc vineri, 8 octombrie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 7-a din grupa J a preliminariilor CM 2022 zona europeană. Germania este liderul grupei, cu 15 puncte, „tricolorii” ocupă locul 3, cu 10 puncte, la o lungime în spatele Armeniei.

Unde se joacă meciul Germania – România

Confruntarea Germania – România se dispută vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, pe stadionul Volkspark din Hamburg, în etapa a 7-a a zonei europene a preliminariilor CM 2022 grupa J. Stadionul are o capacitate de 57.000 de locuri, dar din motive de pandemie doar jumătate ar putea fi ocupat.

ADVERTISEMENT

Evident, protocoalele sanitare anulează din start posibilitatea ca pe stadion să intre spectatori care nu sunt vaccinați anti COVID și acest lucru să fie dovedit prin prezentarea certificatului verde. Este valabil atât pentru fanii germani, cât și pentru români, ultimii fiind vorba numai despre cei care locuiesc în Germania sau au contracte de muncă pe teritoriul acestei țări.

Cine transmite la TV partida Germania – România

Partida Germania – România se joacă vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, pe Volkspark Stadion din Hamburg, în cadrul etapei a 7-a din grupa J a preliminariilor CM 2022 și este televizată în direct și în exclusivitate pe canalul PRO TV. O mai puteți urmări și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

La Hamburg este o zi în care soarele își va face destul de simțită prezența, chiar dacă maxima zilei nu va depăși 17 grade, deci în jur de 12-13 la ora meciului. Jocul a fost încredințat unei brigăzi din Turcia, avându-l la centru pe cunoscutul, dar totodată și contestatul, arbitru Cuneyt Cakir. Nu a arbitrat niciodată naționala României, ci doar trei echipe de club: CFR Cluj – Slavia Praga 0-1, FCSB – Sporting Lisabona 1-5 și Steaua – Motherwell 3-0.

Germania – România Live video ora 21:45. În gura leului. Foto: Colaj Fanatik.ro

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Germania – România

Ca și în etapele precedente ale preliminariilor, din luna septembrie, selecționerul Mirel Rădoi nu se poate baza pe serviciile unor jucător care altfel nu ar fi lipsit de la acțiunile echipei naționale din octombrie. Aici se încadrează atât fotbaliști din competiția internă, cât și din cei care evoluează în străinătate.

ADVERTISEMENT

Nu sunt refăcuți și nu pot evolua Florinel Coman și Florin Tănase, ambii de la FCSB, iar atacantul Dennis Alibec abia a revenit pe teren după o problemă musculară. Nu au mai fost convocați, fără a avea probleme de sănătate, Mario Camora și Deian Sorescu. Dintre jucătorii de afară, Florin Andone, care încă nu a prins echipa la Cadiz, și Dennis Man, în convalescență după COVID 19, nu se regăsesc.

În plus, dintre fotbaliștii convocați pentru această dublă cu Germania și Armenia, nu vor putea fi folosiți în partida de la Hamburg nici Ionuț Nedelcearu și Dragoș Nedelcu. Primul a acuzat probeleme medicale și nu a fost oprit în lot, în timp ce al doiela este suspendat din cauza cumului de cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT

În tabăra gazdelor, cea mai importantă absență este cea a „veteranului” Manuel Neuer, care nu a putut fi recuperat din cauza unei accidentări la aductori și a devenit indisponibil pentru acest joc. Locul său în poarta „panzerelor” va fi luat de Ter Stegen.

Echipele probabile la Germania – România

  • Germania: Ter Stegen – Hofmann, Süle, Rüdiger, Kehrer – Kimmich, Goretzka – Gnabry, T. Müller, L. Sané – Werner. Antrenor: Hansi Flick
  • România: Niță – Manea, Chiricheș, Burcă, Toșca – R. Marin, Cicâldău – Hagi, Stanciu, Maxim – Pușcaș. Antrenor: Mirel Rădoi

Mirel Rădoi se teme să nu avem soarta Armeniei

Mirel Rădoi consideră că la acest moment ar fi o minune ca România să plece neînvinsă din meciul cu Germania și chiar are temerea să nu avem soarta Armeniei, învinsă cu 6-0.

„Pare o partidă în care jucătorii își găsesc singuri motivația, dar nu vreau să credem că simpla noastră prezență în teren va facilita o înfrângere la un scor cât mai limitat. Se poate întâmpla să pățim ca naționala Armeniei.

Germania, mai ales acum, cu Hansi Flick, e o echipă cu o medie de patru goluri pe meci, iar formațiile care au jucat contra ei nu au avut niciun corner. Cred că va fi o partidă destul de dificilă pentru noi, dar sper ca atunci când vom avea mingea să exploatăm zonele libere pe care le-am văzut la ei. Au și ei punctele slabe, sunt puține, dar sper să reușim mai mult decât celelalte echipe”, a spus selecționerul Rădoi la conferința de presă dinaintea partidei.

Cote la pariuri pentru jocul Germania – România

Pentru casele de pariuri acest meci nu are istoric. Este printre puține dăți în care practic nu contăm, cota la victorie acordată Germaniei fiind de 1,15, în cel mai bun caz, dar sunt și agenții care coboară până la 1,10. O bombă de tipul Macedonia de Nord ajunge cu cota la cer, 23,00, iar egalul la 8,50.

Și un gol marcat de tricolori, chiar dacă ar pierde și cu 7-1, are o cotă inimaginabilă. 2,30 primești dacă ai mizat și s-a întâmplat ca echipa lui Mirel Rădoi să înscrie. La București a fost doar 1-0 pentru ei pentru că Niță a încuiat poarta și doar Gnabry l-a învins în minutul 16.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 23,00 este cota pentru „2 solist” la meciul Germania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT