Fotbal international

Special. Germania este pregătită să egaleze o performanţă veche de 55 de ani!

Naţionala Germaniei este campioană mondială en-titre şi este pregătită să realizeze o dublă istorică pe care nu a reuşit nimeni să o repete din 1962, de la celebra generaţie a Braziliei condusă de Pele şi Garrincha.
10.11.2017 | 16:30
Special Germania este pregatita sa egaleze o performanta veche de 55 de ani

Mario Gotze, fostul puşti minune al fotbalului german, a îngenuncheat Argentina lui Leo Messi în minutul 113 al finalei de la Rio de Janeiro din urmă cu trei ani şi a adus titlul mondial pentru nemţi după o pauză de 24 de ani. Pentru mijlocaşul Borussiei Dortmund a fost probabil cel mai important gol din carieră, însă pentru Germania poate să fie începutul unei performanţe istorice.

Joachim Low, cel care ocupă postul de selecţioner al “Mannschaftului”, a schimbat din mers generaţiile şi a pus pe primul loc Campionatul Mondial din 2018 la finalul sezonului competiţional de anul trecut. Pe atunci, tehnicianul a surprins când i-a lăsat pe veteranii lotului în afara competiţiei şi a ales să trimită jucători tineri precum Joshua Kimmich, Timo Werner sau Leon Goretzka la Cupa Confederaţiilor pentru a prinde experienţă.

Germania a câştigat Cupa Confederaţiilor, dar de fapt a câştigat o nouă generaţie

Joachim Low nu se mai poate baza la turneul final din Rusia 2018 pe Philipp Lahm, Per Mertesacker, Bastian Schweinsteiger sau Miroslav Klose, toţi retraşi de la echipa naţională, însă tinerii care au câştigat Cupa Confederaţiilor de anul trecut sunt pregătiţi să contribuie la realizarea unei duble pe care doar Italia, în anii 30′, şi fantastica generaţie a Braziliei cu Pele şi Garrincha au reuşit să o facă.

Leon Goretzka, 22 de ani, a impresionat la naţionala Germaniei în ultimul an. Mijlocaşul cumpărat de Schalke 04 de la Bochum l-a înlocuit pe Julian Draxler în linia mediană a echipei şi este dorit în această perioadă de Barcelona. Goretzka a marcat trei goluri la Cupa Confederaţiilor şi a fost unul dintre golgheterii întrecerii. Neamţul a punctat de două ori şi în duelul Germania – Azerbaidjan 5-1, în ultimul meci din cadrul Grupei C de calificare şi cel mai probabil îi va lua locul în formula de start lui Bastian Schweinsteiger.

Timo Werner, 21 de ani, a înscris de trei ori, a oferit alte două pase decisive la Cupa Confederaţiilor din 2017 şi este noul om de gol al Germaniei. Vârful celor de la RB Leipzig  a marcat deja opt goluri în 15 apariţii în toate competiţiile în acest sezon şi a fost folosit în mai multe partide ca vârf împins de Joachim Low la naţională, fiind astfel înlocuitorul lui Miroslav Klose, cel care a început ca titular finala din 2014.

Joshua Kimmich, 22 de ani, este succesorul lui Phillip Lahm la Bayern Munchen şi la echipa naţională. Puştiul descoperit de Pep Guardiola a bifat 18 partide pentru formaţia bavareză în acest sezon şi a câştigat trofeul pentru cel mai frumos gol al lunii octombrie în Bundesliga, fiind deja prezent în peste 60 de meciuri în campionatul german.

Leroy Sane, 21 de ani, este şi el unul dintre cei care au explodat în ultimul an la echipa de club şi la naţionala Germaniei. Fotbalistul lui Manchester City are opt goluri în 17 meciuri în acest sezon şi a făcut parte din lotul care a evoluat la Cupa Confederaţiilor. Fostul jucător de la Schalke 04 este comparat deja în propria ţară cu Lukas Podolski, un alt veteran care a câştigat Cupa Mondială în 2014.

Niklas Sule, 22 de ani, evoluează din acest sezon la Bayern Munchen, în urma campaniei excelente din ultimul sezon alături de Hoffenheim. Deşi nu a reuşit să se impună cu adevărat în faţa experimenţaţilor Boateng şi Hummels, Sule are 13 meciuri pentru campioana Germaniei şi este o variantă sigură pentru postul de fundaş central.  Stoperul de 1,95m se aseamănă cu Per Mertesacker, un alt fost internaţional german.

Naţionala antrenată de Low a fost singura echipă din preliminariile Campionatului Mondial care a încheiat cu victorii pe linie campania prin care a obţinut biletele la turneul final din Rusia.

Cum ar putea arăta Germania la CM 2018: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Hector – Kroos, Goretzka- Sane, Muller, Ozil – Werner.

Cum a arătat Germania în finala Cupei Confederaţiilor din 2017: Ter Stegen – Mustafi, Rüdiger, Ginter – Hector, Kimmich, Goretzka, Rudy – Stindl, Draxler, Werner

Cum a arătat Germania în finala Campionatului Mondial din 2014: Neuer – Lahm,  Hummels, Boateng,  Howedes –  Kramer,  Schweinsteiger –  Ozil, Muller, Kroos – Klose

Tags: