ADVERTISEMENT
Fotbal international

Germania şi-a depus dosarul de candidatură pentru Euro 2024

| 24.04.2018 | 18:11
Germania şi-a depus dosarul de candidatură pentru Euro 2024
germania si-a depus dosarul de candidatura la euro 2024

Germania şi-a depus dosarul de candidatură pentru Euro 2024. Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) a mers personal la UEFA pentru a depune documentaţia.

ADVERTISEMENT

Germania se luptă cu Turcia pentru a organiza Campionatul European de Fotbal din 2024. Nemţii au anunţat încă din luna martie că doresc să fie organizatorii competiţiei. Germania, ţară care a organizat Cupa Mondială din 2006, nu a mai găzduit niciun Campionat European de Fotbal din 1988, când era împărţită în RDG şi RFG. Finala din acel an s-a disputat între Olanda şi URSS, iar olandezii s-au impus cu 2-0.

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a ales 10 oraşe pentru a găzdui meciurile de la Euro 2024: Berlin, Koln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Munchen şi Stuttgart. Turcii vor depune şi ei dosarul de candidatură în scurt timp.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal a depus personal dosarul

Preşedintele DFB, Reinhard Grindel, i-a înmânat personal dosarul de candidatură secretarului general al UEFA, Theodore Theodoridis. Neamţul a fost însoţit de ambasadorul candidaturii germane pentru EURO 2024, fostul internaţional Philipp Lahm. “Am participat ca jucător la Cupa Mondială 2006 din Germania. Sunt sigur că vom simţi din nou acest mare entuziasm şi că vom da naştere unui nou spirit de solidaritate cu ocazia EURO 2024. Suntem un organizator cosmopolit şi avem stadioane moderne şi o bună infrastructură. Fotbalul este la noi ca la el acasă”, a declarat fostul fotbalist al lui Bayern Munchen.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!