News

Germania ar putea impune test negativ, dovada vaccinării sau trecerii prin Covid-19 pentru transportul în comun

Din cauza exploziei infectărilor, Germania ia în calcul să impună test negativ, dovada vaccinării sau trecerii prin Covid-19 pentru toate mijloacele de transport în comun.
16.11.2021 | 09:10
Germania ar putea impune test negativ dovada vaccinarii sau trecerii prin Covid19 pentru transportul in comun
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că are vaccinată cu cel puțin o doză anti-Covid aproape 70% din populație, Germania raportează record după record în privința cazurilor noi.

Pe 11 noiembrie, statul din centrul Europei a raportat cel mai ridicat număr de infecții zilnice din pandemie în 24 de ore: 50.377.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, autoritățile de la Berlin iau în calcul să impună restricții severe în următoarea perioadă.

Germania ia în calcul vaccinul, testul Covid-19 sau dovada trecerii prin boală pentru transportul în comun

În viitorul apropiat, cetățenii din Germania ar putea fi obligaţi să prezinte un test negativ, dovada vaccinării sau trecerii prin Covid-19 pentru a călători cu mijloacele de transport în comun, scrie Reuters.

ADVERTISEMENT

Luni, social-democrații de centru-stânga, Verzii şi FDP, pro-business, au anunțat că vor impune măsuri mai dure la proiectul lor de lege care este examinat de Bundestag (camera inferioară a parlamentului) pentru a lupta cu pandemia de SARS-CoV-2.

O serie de reguli care presupun un test Covid-19 negativ, dovada recuperării sau vaccinării, ar trebui să se aplice transportului public, precum şi locurilor de muncă, conform unui proiect legislativ al celor trei formațiuni. Deocamdată, nu este clar cum vor fi aplicate prevederile.

ADVERTISEMENT

”Pentru a lupta cu succes în următoarea perioadă cu al 4-lea val, am convenit… alte reguli”, a scris, pe Twitter, parlamentarul Verzilor, Kathrin Goering-Eckardt.

Ulterior, politicianul a afirmat că nu a existat un acord cu privire la vaccinarea obligatorie în unele sectoare, cum ar fi casele de îngrijire, evidențiind o divizare în viitorul guvern între partidul ei şi SPD, pe de o parte, şi FDP, pe de altă parte, care este mai liberal.

ADVERTISEMENT

Această propunerea de noi restricții în Germania vine în ziua în care guvernul austriac a impus carantinarea persoanelor nevaccinate.

Germania, record de infecții. Care e situația deceselor

Săptămâna trecută, Germania a înregistrat un record negativ de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Joi, în doar 24 de ore, au fost raportate peste 50.000 de persoane care s-au îmbolnăvit cu Covid-19.

Cifrele din această țară crescut dramatic, dat fiind faptul că în urmă cu două săptămâni, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 era de circa 20.000.

Rata de vaccinare a Germaniei, cu schema completă, este de 67%, printre cele mai scăzute din Europa de Vest. Cel puțin o doză a serului anti-Covid au primit 69,51% dintre nemți.

Până acum, în pandemie, Germania a înregistrat 98.361 de decese. Bilanțul infectărilor se ridică la 4.516.000.

ADVERTISEMENT