News

Pandemia se agravează în Germania. Țara a început să transfere bolnavi Covid în străinătate

Germania a început să transfere pacienți infectați cu coronavirus, în străinătate, asemeni României. Țara este lovită de un noul val de îmbolnăviri, cărora le face față cu greu.
18.11.2021 | 20:25
Pandemia se agraveaza in Germania Tara a inceput sa transfere bolnavi Covid in strainatate
ADVERTISEMENT

Medicii din Germania se pare că au ajuns la epuizare și fac față cu greu numărului de pacienți internați în spitalele Covid. Drept dovadă faptul că țara a început să-i transfere pe unii dintre ei în străinătate. Doi pacienţi au fost duși cu elicopterul de la Munchen în nordul Italiei.

Doctorii spun că sistemul lor sanitar este la saturație, cu toate că dispun de echipamente performante. În ultimele 24 de ore, Institutul Robert Koch, abilitat cu actualizarea bilanțului pandemiei naționale, a raportat joi peste 65.000 de noi cazuri de infectări, potrivit Agenției EFE.

ADVERTISEMENT

Germania înregistrează recorduri zilnice de infectări

Germania a început să înregistreze zilnic record după record al bolnavilor. În unitățile medicale, circa 100 din cele 400 de districte aveau disponibil doar un singur pat la Terapie Intensivă. Asta în timp ce la restul aproape 50 nu mai există niciun pat.

Cadrele medicale au fost nevoite să diminueze numărul pacienților internați la ATI, chiar dacă numărul celor internați este mai mic decât cel din perioada de vârf a valului trei. Cea mai gravă situație ar fi în landurile Bavaria şi Baden-Württemberg.

ADVERTISEMENT

Crucea Roşie din Bavaria: ”Serviciile sanitare sunt saturate”

”Serviciile sanitare sunt saturate, intervenţiile chirurgicale care nu sunt necesare trebuie amânate, incidenţa creşte şi în fiecare zi se anunţă cifre record de infectări”, transmite Crucea Roşie din Bavaria şi alte organizaţii.

Pacienții nevaccinați ar fi cel mai mult afectați de coronavirus în spitalele din Germania.

”Actuala saturaţie a secţiilor de ATI şi a serviciilor de urgenţă, cauzată în bună parte de pacienţii nevaccinaţi, face ca situaţia să fie în mod clar dramatică.

ADVERTISEMENT

Există bolnavi în stare gravă şi cazuri urgente ce trebuie transferate la spitale aflate la mare distanţă”, mai remarcă şeful Crucii Roşii bavareze, Theo Zellner.

Germania a primit și pacienți bolnavi de Covid din România

Germania este una dintre țările care au sărit în ajutorul României în lupta anti-Covid. Pe 1 noiembrie au fost transportați primii bolnavi de la noi din țară în Germania.

ADVERTISEMENT

“Astăzi efectuăm primul transfer către Germania a unui număr de 6 pacienti. Transferul se face cu avion al forţelor aeriene germane.

Mâine va fi încă un transfer cu 6 pacienţi, dar cu avion al fortelor aeriene române, iar poimaine vom mai transfera 6 pacienţi (…)

Prietenii la nevoie se cunosc. Solidaritatea din aceste zile ne arată ca România nu e singură. Germania a venit în sprijinul nostru cu acest suport si cu o echipa medicală care este alături de noi”, declara Raed Arafat.

ADVERTISEMENT