Hotnews

Germania va avea nevoie de imigranţi pentru menţinerea forţei de muncă

Statul german va avea nevoie de aproximativ 500.000 de imigranţi suplimentari până în anul 2050 pentru menţinerea forţei de muncă, arată un studiu al Institutului Bertelsmann, citat de...
Autor: Ionuţ Cataramă | 27.03.2015 | 20:12
Germania va avea nevoie de imigranţi pentru menţinerea forţei de muncă

Statul german va avea nevoie de aproximativ 500.000 de imigranţi suplimentari până în anul 2050 pentru menţinerea forţei de muncă, arată un studiu al Institutului Bertelsmann, citat de cotidianul The Local.În următorii 15 ani, jumătate dintre angajaţii calificaţi din Germania vor atinge vârsta de pensionare. În cazul în care în care economiile sud-europene vor depăşi criza din zona euro, imigraţia netă din Uniunea Europeană va scădea vertiginos şi Germania va avea nevoie să găsească o soluţie din afara Uniunii Europene pentru acoperirea deficitului de forţă de muncă.

“Germania nu se va mai putea baza pe un flux ridicat de imigranţi din cadrul Uniunii Europene. Trebuie să luăm de acum măsuri care să transforme Germania într-o destinaţie atractivă pentru imigranţi non-UE”, a explicat Jörg Dräger, de la Institutul Bertelsmann.

Sursă: www.antena3.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!