News
notix pixel id

Germania va produce plasmă terapeutică, cu ajutorul persoanelor care s-au vindecat de COVID-19

05.04.2020 | 20:35
Germania va produce plasmă terapeutică, cu ajutorul persoanelor care s-au vindecat de COVID-19
Germanii vor produce plasmă terapeutică. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Spitalele din lume încearcă noi variante de remedii în speranța că vor învinge coronavirus, într-o luptă contracronometru pentru salvarea de vieți.

Germanii vor produce plasmă

Astfel, după ce francezii încearcă să convingă lumea că boala poate fi învinsă cu anumite medicamente pentru malarie, nemții tratează cu plasmă pacienții infectați cu COVID-19.

Conform Libertatea, Spitalul Universiar din Erlangen, Germania, a fost autorizat pentru a produce plasmă terapeutică, fiind prima unitate medicală care primește această autorizație specială.

ADVERTISEMENT

Plasma terapeutică va fi obținută după ce pacienții deja vindecați de coronavirus vor dona plasmă sanguină. Peste 200 de oameni au donat deja plasmă, procedura fiind similară donării de sânge.

„Donarea de plasmă durează 45 de minute şi nu implică o neplăcere mai mare decât cea a unei simple donaţii de sânge”, a explicat profesorul Holger Hackstein, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Germania testează masiv și a identificat momentan 98.765 de persoane infectate cu coronavirus, numărul acestora crescând cu 2.673 în ultimele 24 de ore.

De asemenea, nemții au unul dintre cele mai mici numere de morți dintre țările puternic afectate de coronavirus, 1.524, tocmai pentru că testează sute de mii de oameni săptămânal.

ADVERTISEMENT

Între timp, americanii testează un medicament care ar putea fi gata în toamnă, iar francezii insistă că boala poate fi învinsă cu o combinație de antibiotice și medicamente folosite pentru a scăpa de malarie.

Cât privește vaccinul, este puțin probabil ca omenirea să beneficieze de un astfel de „miracol” mai devreme de 12-18 luni. Chiar și așa, vaccinul ar rezolva doar problema prevenției, însă oamenii care se îmbolnăvesc în continure au nevoie de un remediu rapid.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri