Sport

Verdict final în ceea ce privește golul decisiv din Japonia – Spania 2-1. Cum s-a luat decizia. Video

Fanii Germaniei contestă golul doi marcat de Japonia în duelul cu Spania, scor 2-1, după ce naționala lui Hansi Flick a fost eliminată de la Campionatul Mondial.
02.12.2022 | 16:55
Verdict final in ceea ce priveste golul decisiv din Japonia  Spania 21 Cum sa luat decizia Video
Jurnaliștii de la BeIN Sport au probat că folosindu-se imaginile camerelor folosite și pentru goal-technology, se observă că golul decisiv al Japoniei în meciul cu Spania a fost regulamentar. Foto: captură video
ADVERTISEMENT
02-12-2022
14:52

S-a lămurit misterul! Tehnologia goal-line demonstrează că golul Japoniei a fost reglamentar!

Golul doi al niponilor din meciul cu Spania, decisiv în ierarhia finală a grupei și implicit în eliminarea Germaniei a născut discuții aprinse.

Există diverse unghiuri care creează senzația că mingea ar fi depășit cu întreaga circumferință linia și, în consecință, golul trebuia anulat. Însă reușita a fost validată din camera VAR.

Iar jurnaliștii de le BeIN au probat, cu o simulare 3D care folosește inclusiv imaginile surprinse de camerele pentru goal-technology, că mingea nu a depășit cu întreaga sa circumferință spațiul de joc. Iar golul este valabil.

Ao Tanaka a fost autorul golului doi al japonezilor, gol prin care niponii au învins Spania și care a avut nevoie de o așteptare prelungită până la validarea VAR.

Germania, victima FIFA după scandalul banderolei „One Love”?

Fanii Germaniei contestă golul marcat de Ao Tanaka pentru Japonia în duelul cu Spania, scor 2-1, fază controversată la care arbitrul a validat golul.

ADVERTISEMENT

Problema a fost că golul lui Tanaka a venit după ce mingea pare că a depășit cu toată circumferința linia de fund până să îi fie pasată de un coleg.

Chiar dacă a fost analizată faza, arbitrul a decis că este un gol perfect valabil, iar niponii au trecut în avantaj, câștigând meciul cu Spania și de altfel și grupa.

ADVERTISEMENT

„Ce dovadă mai clară vreți? Se vede. E clar afară!”, „Nu se poate așa ceva!” sau „În niciun caz nu a fost în teren” au fost câteva dintre reacțiile fanilor germani pe rețelele de socializare.

Faza controversată din Japonia - Spania. Sursă foto: twitter.com
Faza controversată din Japonia – Spania. Sursă foto: twitter.com

Jucătorii Germaniei, protest la adresa FIFA

Înaintea debutului la Campionatul Mondial din Qatar, jucătorii Germaniei au protestat față de deciziile luate de FIFA, care nu i-a lăsat să poarte banderolele „One Love”, care fac referire la suportul pentru LGBT.

ADVERTISEMENT

FIFA a fost de părere că din moment ce în Qatar sunt interzise relațiile homosexuale, să nu stârnească un scandal diplomatic, motiv pentru care le-au interzis jucătorilor Germaniei să poarte acele banderole.

Germania a pierdut primul meci de la turneul final chiar împotriva Japoniei, după ce au condus la finalul primei reprize, scor 1-0. La fel ca în meciul cu Spania, niponii au întors scorul în a doua repriză.

ADVERTISEMENT

Germania nu a reușit să câștige nici duelul cu Spania, remizând, scor 1-1, cu un gol venit pe finalul meciului. În ultimul meci din grupă, jucătotorii lui Hansi Flick au câștigat meciul cu Costa Rica, scor 4-2, după ce adversarii reușiseră să întoarcă scorul.

ADVERTISEMENT