News

Germanii au spionat pentru americani: NSA a ştiut timp de 10 ani ce se întâmplă în Europa

Serviciile secrete din Germania sunt investigate în prezent, existând suspiciunea că acestea ar fi spionat oficiali şi companii europene pentru cei de la NSA. În urma presiunii exercitate de...
04.05.2015 | 14:27
Germanii au spionat pentru americani NSA a stiut timp de 10 ani ce se intampla in Europa
ADVERTISEMENT

Serviciile secrete din Germania sunt investigate în prezent, existând suspiciunea că acestea ar fi spionat oficiali şi companii europene pentru cei de la NSA. În urma presiunii exercitate de unele partide politice din opoziţie, biroul procurorului federal din Germania a anunţat că a pornit o investigaţie asupra serviciilor secrete din ţară şi asupra practicilor acestora din ultimii 10 ani. Ziarul Der Spiegel a publicat recent un material conform căruia, timp de zece ani de zile, între 2003 şi 2013, serviciile secrete nemţeşti ar fi spionat oficiali şi companii din Europa pentru americanii de la NSA.

Ca urmare a dorinţei partidelor din opoziţie de a obţine mai multe informaţii de la guvernul Merkel, procurorul va fi audiat ulterior de către o comisie parlamentară în faţa căreia trebuie să prezinte rezultatele investigaţiilor. Der Spiegel susţine că BND (serviciul secret federal) a şters nu mai puţin de 12.000 de adresa de IP, adrese de e-mail şi numere de telefon ale diverselor persoane care fuseseră spionate, scrie playtech.ro.

ADVERTISEMENT

Conform Reuters, Franţa a fost probabil cea mai afectată ţară de către acest program. Atât organizaţiile guvernamentale, cât şi unele dintre marile companii s-au aflat în atenţia germanilor. Vestea că BND şi-a spionat proprii cetăţeni pentru agenţiile americane i-a iritat pe mulţi, acesta nefiind primul scandal de acest fel. După cum probabil vă amintiţi, în urmă cu doi ani s-a aflat că NSA înregistra toate convorbirile cancelarului Angela Merkel. Un nou scandal de acest fel ar afecta şi reputaţia americanilor, dar mai ales pe cea a agenţiei secrete din Germania.

Sursă: www.dcnews.ro