Sport

Steven Gerrard dă milităria jos din pod: dieta strictă pe care a impus-o la Aston Villa. Ce alimente au fost interzise

După Xavi, care a venit cu un decalog la FC Barcelona, și Steven Gerrard impune reguli la Aston Villa. Inclusiv în ceea ce privește dieta, și a extins aplicabilitatea acestora la toate echipele clubului.
27.11.2021 | 13:45
Steven Gerrard da militaria jos din pod dieta stricta pe care a impuso la Aston Villa Ce alimente au fost interzise
ADVERTISEMENT

Sosit la Aston Villa, Steven Gerrard vrea să schimbe radical gruparea din Premier League. Din punct de vedere sportiv, dar și organizatoric, astfel că a venit cu reguli stricte, folosite și la Rangers FC.

”Standardele vor fi extrem de ridicate. Împreună cu echipa cu care am venit am avut parte la Rangers de o muncă de reconstrucție. Ne-am bucurat de succes și, cu siguranță, am lăsat echipa într-o situație mai bună. Intenția și țelul nostru este să facem acest lucru și aici. Și vom face asta muncind din greu și stabilind standarde înalte”, a spus Gerrard.

ADVERTISEMENT

Codul de conduită al lui Steven Gerrard vizează și dieta

Fostul antrenor al lui Ianis Hagi spune că filosofia este a unui joc cu accent pe latura fizică. Și că are nevoie de fotbaliști capabili să dea totul și în ultimele minute, atunci când ”este cel mai greu, simți că-ți ard picioarele și-ți iese inima din piept”.

Și nu a neglijat vreun aspect în codul de conduită. Inclusiv dieta sportivilor. A conceput, alături de echipa de specialiști în științe sportive și nutriționiști, o listă de elemente interzise. Pe care a înaintat-o celor care gestionează cantina Bodymoor Heath a clubului. Și este valabilă pentru echipa de seniori, dar și pentru cele din academie. Ca și pentru cea feminină.

ADVERTISEMENT

A interzis din start ketchup-ul, ca și alte sosuri, inclusiv maioneza. Dar și băuturile gazoase, sosurile, budincile și ciocolata caldă. A admis însă o excepție. Deserturile pot fi permise cu o zi înainte de meci, pentru a furniza carbohidrați pentru energie.

”Facilitățile și terenul de antrenament sunt de elită. Avem la dispoziție tot ceea ce ne trebuie pentru ca echipa să aibă succes. Sunt o mulțime de ingrediente pentru a intra în XI-ul meu de start și jucătorii vor afla asta.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ai mentalitatea potrivită și să mergi dincolo de lucrurile elementare. Să te străduiești să fii la cel mai înalt nivel, și cea mai bună versiune a ta din toate punctele de vedere”, a spus Gerrard.

Ce sunt alimentele junk food și ce probleme induc

Junk food este denumirea generică pentru alimente cu valoare nutritivă mică, care sunt bogate în calorii, grăsimi, zahăr, sare sau cafeină. Pot include chipsuri, prăjituri, cartofi prajiți, gumă, hamburgeri, hot dog, ca și sosurile adiacente. Dar și dulciuri precum bomboane, înghețata, sucuri.

Însă există și factori care pot include sau scoate alimente de pe această listă. Spre exemplu, o pizza cu blatul făcut din grâu integral și topping cu legume iese din categorie. În schimb, cerealele pentru micul dejun sunt sănătoase dacă sunt netratate industrial. Dar nu și în variantele pline cu dulciuri.

ADVERTISEMENT

Problemele induse de alimentele incluse în această categorie este că acestea nu țin de foame. Și duc la supraalimentare. În plus, tind să înlocuiască alte alimente mai nutritive.

Din sucul acidulat, spre exemplu, nu se obțin nutrienții importanți oferiți de alte băuturi sănătoase, cum ar fi laptele, ceaiul verde sau sucul de portocale. În același mod, chipsurile și prajiturile pot înlocui fructele și legumele.

Stevie G este interesat de această temă de vreme lungă

Imediat după anunțul lui Gerrard s-a vorbit despre regula similară implementată de Antonio Conte la prima sa experiență în Premier League, la Chelsea. Atunci când a și cîștigat titlul.

Pe bună dreptate. Însă pentru Stevie G nu este o noutate. Are aproape un deceniu în spate de implicare în problema hrănirii sănătoase. Iar în 2012, cu prilejul Jocurilor Olimpice de la Londra, a trimis o scrisoare către David Cameron, premierul de atunci, alături de un grup de specialiști condus de profesorul Terence Stephenson, președintele Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătatea Copilului.

În acea scrisoare spunea că ”Jocurile Olimpice au fost deja pătate de statisticile rușinoase ale Regatului Unit privind obezitatea”. Și susținea menținerea în programa școlară a lecțiilor de gătit pentru copii.

Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la
Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la "taxa pe darul de nuntă". Ciolacu explică impozitul de 70% pe veniturile nejustificate
VIDEO | Momentul în care Buzatu primește mita de 1,2 milioane de lei...
VIDEO | Momentul în care Buzatu primește mita de 1,2 milioane de lei de la omul de afaceri care l-a denunțat
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui”...
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui” în actualul sezon
Spaima litoralului, dezvăluire despre impresarul condamnat la închisoare: Giovanni Becali chiar e mafiot
Spaima litoralului, dezvăluire despre impresarul condamnat la închisoare: Giovanni Becali chiar e mafiot
Fost ofițer CIA: „România poate fabrica noi tipuri de armament pentru NATO, poate...
Fost ofițer CIA: „România poate fabrica noi tipuri de armament pentru NATO, poate juca un rol de lider în UE” | EXCLUSIV
PEDEAPSĂ ANULATĂ pentru Simona Halep?! Anunț uriaș despre verdictul TAS
PEDEAPSĂ ANULATĂ pentru Simona Halep?! Anunț uriaș despre verdictul TAS
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura...
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura femeie care nu are dreptul să poarte costum de baie”
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele...
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele premiu, dar sunt auziți pe toate posturile de radio
Pescobar, reclamat de un celebru interlop. Urmează răzbunarea
Pescobar, reclamat de un celebru interlop. Urmează răzbunarea
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000...
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000 de euro. Reacția lui a devenit virală pe rețelele de socializare
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar...
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar Pescobar jură că nu e nimic între ei: E mâna mea dreaptă!
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?