Fotbal international

Gervinho, gol ca Maradona în 1986! Ivorianul a driblat tot în Parma – Cagliari 2-0. Video

22.09.2018 | 18:19
Gervinho gol ca Maradona in 1986 Ivorianul a driblat tot in Parma  Cagliari 20 Video
ADVERTISEMENT

Ivorianul Gervinho a reușit un gol fenomenal în partida Parma – Cagliari, contând pentru etapa a 5-a din Serie A. Reușita sa este comparată de italieni cu golul înscris de Maradona în partida Anglia – Argentina, de la CM 1986. 

Jucătorul Parmei a făcut o cursă fabuloasă de 70 de metri în minutul 47, driblând toți adversarii care i-au ieșit în cale și finalizând cu o execuție spectaculos.

ADVERTISEMENT

Gervinho, gol ca Maradona în 1986

Gervinho (31 ani) a semnat cu Parma în această vară, iar primul său gol pentru echipa la care a jucat în trecut și Adrian Mutu l-a marcat în eșecul 1-2 de pe teren propriu cu Juventus. Jucătorul născut în Coasta de Fildeș are o carieră excelentă în spate.

A jucat de-a lungul carierei la echipe precum Lille, Arsenal și AS Roma, iar alături de echipa națională a cucerit Cupa Africii pe Națiuni în 2015. Cu el pe teren, Lille reușea să dea o mare lovitură în 2011 și să câștige titlul național.

ADVERTISEMENT

Înainte de a semna cu Parma, Gervinho a avut o experiență de doi ani în China, la Hebei, unde nu s-a adaptat foarte bine însă, marcând numai patru goluri.

Parma a revenit în Serie A după o absență îndelungată, cauzată de falimentul clubului. Totuși, cu ajutorul fanilor, această echipă e din nou pe harta fotbalului italian. Parma începuse modest sezonul, cu un punct adunat în trei etape. Și-a revenit însă și a bifat două victorii la rând. Pe lângă Cagliari, a dat lovitura și pe terenul lui Inter, unde s-a impus în runda precedentă cu un nesperat 1-0.

ADVERTISEMENT

Pe Parma o așteaptă un nou meci complicat în următoarea rundă, pe terenul lui Napoli, una dintre candidatele la titlu și în acest sezon. Va întâlni apoi pe teren propriu un adversar accesibil, pe Empoli.

Tags: