News

Gestul copleșitor făcut de câteva refugiate din Ucraina pentru șapte căței. Strigătul lor de ajutor s-a auzit și în România

Câteva refugiate au făcut un gest copleșitor pentru șapte căței pe care i-au salvat din Ucraina. Strigătul lor de ajutor s-a auzit și în România datorită unei postări care s-a viralizat
19.03.2022 | 15:00
Gestul coplesitor facut de cateva refugiate din Ucraina pentru sapte catei Strigatul lor de ajutor sa auzit si in Romania
ADVERTISEMENT

Războiul le-a luat ucrainenilor tot ce aveau mai scump pe lume, însă nu le-a luat și umanitatea. Dorința lor de a ajuta este încă vie, chiar și acum, în vremuri de restriște. Este și cazul unor refugiate din Ucraina care au făcut un gest copleșitor pentru șapte căței. Strigătul lor de ajutor s-a auzit și în România.

Gest copleșitor făcut de câteva refugiate din Ucraina pentru șapte căței

Noi povești ale refugiaților care au fugit din calea războiului din Ucraina apar de la o zi la alta. Dramele lor sunt cât se poate de reale, iar acțiunile pe care le fac arată trăsăturile lor sufletești. Un exemplu de umanitate dă și o familie de refugiate.

ADVERTISEMENT

Trei femei și o fetiță și-au luat lucrurile importante din locuință și au plecat din Ucraina, cu speranța că vor găsi un loc liniștit, unde să nu trăiască cu spaima că pot muri în orice moment.

Femeile nu au plecat, însă, singure la drum. Au luat cu ele și șapte căței, pe care i-au salvat din Ucraina. În ciuda dificultăților întâmpinate pe parcursul drumului, acestea nu au vrut să lase patrupedele în urmă.

ADVERTISEMENT

Au trecut granița spre Bulgaria în siguranță și au sperat că vor găsi un loc unde să se refugieze, însă cei mai mulți oameni le-au refuzat pe motiv că nu puteau să adăpostească atâția câini.

Fiindcă nu au dorit să abandoneze patrupedele, refugiatele au preferat să doarmă în mașină. Vorbim despre trei femei, o fetiță și șapte câini, de mărimi diferite, care s-au înghesuit cu toții într-un autoturism.

ADVERTISEMENT

Zeci de mesaje din partea românilor care au dorit să ajute

Povestea acestor femei a fost postată în grupul de Facebook “Uniți pentru Ucraina”, făcut special pentru refugiații care au nevoie de ajutor.

Nu a trecut prea mult timp până ca postarea să devină virală. Zeci de mesaje cu oferte de cazare au fost trimise de românii emoționați de gestul ucrainencelor.

ADVERTISEMENT