Fotbal international

Gest de mare campion făcut de Frank Ribery în timp de pandemie. A plătit repatrierea cu un avion privat a mamei unui prieten

02.05.2020 | 14:16
Gest de mare campion facut de Frank Ribery in timp de pandemie A platit repatrierea cu un avion privat a mamei unui prieten
ADVERTISEMENT

Frank Ribery nu a fost niciodată genul de jucător foarte manierat pe teren cu adversarii și nici cu proprii coechipieri nu s-a menajat deloc atunci când a avut ceva de spus. Ca să nu mai vorbim de arbitri, cu care deseori intra în clinciuri, care îi aduceau avertismente.

Frank Ribery are și o fundație care face multe acte de caritate

Cel supranumit Scarface, de la teribilul accident avut ca și cumpănă a vieții, care i-a lăsat o imensă cicatrice pe obraz, este un om cu suflet de aur.

ADVERTISEMENT

Și a demonstrat acest lucru în mai multe rânduri, el având și fundație care a făcut multe lucruri în favoarea familiilor nevoiașe, a copiiilor bolnavi de maladii grave și multe altele.

Nu îi place să se audă despre faptele sale de caritate

Acum, pe timp de pandemie a fost printre primii care au efectuat o importantă donație unui spital din Florența, bani care au mers pentru procurarea de echipament medical.

ADVERTISEMENT

În general lui Frank Ribery nu îi place să se audă despre acțiunile sale caritabile, el fiind genul de personaj care nu vrea niciodată să iasă în față, în lumina reflectoarelor, pentru astfel de lucruri.

Raperul Kofs l-a dat de gol

Totuși, raperul Kofs l-a dat de gol cu una dintre ultimele inițiative ale lui Ribery, mulțumindu-i jucătorului Fiorentinei pentru ajutorul primit.

ADVERTISEMENT

Concret, Frank este cel care a plătit un zbor privat din Alger, capitala Algeriei, la Marseille, pentru a o aduce pe mama raperului. “Persoanele umile și generoase sunt întotdeauna și cele mai discrete. Mulțumesc, frate!”.

Răspunsul emoționant al lui Ribery

Jucătorul a decis să îi răspundă din moment ce fapta sa devenise una cunoscută pe rețelele de socializare. “Cunosc valoarea unei mame, nimic nu o poate înlocui”.

ADVERTISEMENT

Frank Ribery s-a transferat vara anului trecut ca jucåtor liber, la Fiorentina, dupå ce a jucat multe sezoane în tricoul lui Bayern Munchen, însă o accidentare l-a împiedicat să fie prezent pe teren mai multe luni, acum jucătorul fiind refăcut complet și așteptând decizia federalilor din Italia pentru reluarea campionatului.

ADVERTISEMENT