News

Gest disperat al unor părinți ucraineni. Au scris datele de contact pe trupul copilului în cazul în care ei sunt uciși

Sasha Makviy a decis să își scrie datele de contact pe pielea fetiței sale pentru a se asigura că aceasta primește ajutor în cazul în care ea sau soțul ei își pierd viețile în războiul din Ucraina.
05.04.2022 | 14:35
Gest disperat al unor parinti ucraineni Au scris datele de contact pe trupul copilului in cazul in care ei sunt ucisi
ADVERTISEMENT

Războiul din Ucraina a făcut ca milioane de persoane să își părăsească casele, printre aceștia și mulți copii. Pentru a se asigura că micuții sunt în siguranță atunci când fug de lupte, mulți părinți recurg la gesturi dramatice, notează Daily Mail.

Părinții își scriu datele de contact pe pielea copiilor

Mai multe postări virale de pe Twitter, care au fost preluate de presa internațională, vorbesc despre părinții care își trimit copii departe de zonele în care se poartă lupte, cu bilete în care oferă informații despre identitatea lor și a micuților.

ADVERTISEMENT

Unii dintre părinți, luând în calcul posibilitatea că își vor pierde viețile în timpul bombardamentelor sau a luptelor cu armata rusă, apelează la măsuri și mai dramatice: își scriu datele de contact chiar pe pielea micuților.

În această situație se află și Sasha Makoviy, situația acesteia ajungând să fie cunoscută foarte repede pe rețele sociale.

ADVERTISEMENT

Ea și-a scris datele de contact, dar și informații despre fiica sa, Vira, direct pe spatele acesteia. Într-o postare pe Instagram, aceasta explică faptul că aceasta este o măsură de siguranță în cazul în care ea și soțul ei și-ar pierde viața.

“Am scris pe spatele Virei în caz că ni s-ar întâmpla ceva și cineva ar putea avea grijă de ea”, a scris mama fetiței de doi ani.

ADVERTISEMENT

Într-o postare p Instagram, Sasha Makoviy explică că a decis să își scrie datele pe spatele micuței Vira chiar în prima zi a invaziei, atunci când în orașul în care locuiau se auzeau sunetele bombardamentelor.

Pe lângă datele scrise pe pielea micuței, Sasha a decis să pună și un bilet în hainele acesteia. Alți părinți ar fi făcut brățări pentru micuții lor pentru a se asigura că cei care i-ar putea salva ar avea detalii despre familiile din care provin.

ADVERTISEMENT

După cum notează jurnaliștii britanici, povestea Sashei Makoviy nu este unică, o altă mamă explicând că a făcut exact la fel. Ea a mai împărtășit celor care o urmăresc pe rețelele sociale că fiul ei are mereu asupra sa un carton cu datele părinților, asta deși acum se află în Anglia.

ADVERTISEMENT