News

Gest emoționant al unei pensionare din Italia. Cui a donat averea sa de 25 de milioane de euro

26.02.2021 | 16:55
Gest emotionant al unei pensionare din Italia Cui a donat averea sa de 25 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

O profesoară din Genova a donat, înainte să se stingă din viață, la sfârșitul anului trecut, peste 25 de milioane de euro unor spitale şi organizaţii caritabile. Gestul i-a emoționat până la lacrimi pe locuitorii micuțului oraș italian, în condițiile în care nimeni nu bănuia că bătrâna avea o asemenea avere.

Marisa Cavanna, pe numele său, a fost descrisă de apropiați drept o femeie rezervată, care nu s-a căsătorit niciodată şi nu a participat la evenimente sociale. A intrat în atenția publică după ce şi-a scris propriul necrolog, dedicând „o aducere-aminte călduroasă unei lungi liste de foşti elevi”.

ADVERTISEMENT

Dorința sa a fost ca spitalul pediatric Gaslini din Genova și o altă unitate sanitară din localitate să primească fiecare în jur de 5 milioane de euro. Alte sume au fost donate unor organizații pentru drepturile omului din Italia și străinătate, precum Amnesty International.

O profesoară din Italia a donat peste 25 de milioane de euro unor spitale și organizații caritabile

Averea profesoarei care s-a stins din viață în decembrie anul trecut a fost estimată la aproximativ 40 de milioane de euro. Deși sursa banilor rămâne învăluită în mister, presa italiană speculează că aceștia ar fi fost moșteniți.

ADVERTISEMENT

Este o proprietate mare care valorează câteva milioane de euro. Ea ne-a spus să o vindem şi să folosim banii pentru cercetare şi inovare”, a declarat Adriano Lagostena, directorul spitalului Galliera, adăugând că a aflat de această donație abia după moartea femeii.

Nu a cunoscut-o personal, dar știe cu siguranță că a fost tratată în unitatea sanitară pe care o conduce. „Am avut şi alte donaţii semnificative în trecut, dar niciuna atât de mare”, a mai spus managerul

ADVERTISEMENT

Alte sume importante de bani vor merge către organizaţii pentru drepturile omului şi organizaţii caritabile din Italia şi străinătate, printre care şi Amnesty International.

Restul averii estimate de specialiști la peste 40 de milioane de euro rămâne, potrivit presei locale, îngrijitorilor, familiei și prietenilor apropiați.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu poate spune, însă, cu exactitate de unde provin acești bani. Bătrâna s-a stins din viață în decembrie anul trecut, la 96 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: