Sporturi

Gest emoţionant făcut de echipele din Formula 1! Şapte constructori vor produce ventilatoare pentru spitale

29.03.2020 | 16:44
Gest emoţionant făcut de echipele din Formula 1! Şapte constructori vor produce ventilatoare pentru spitale
Formula 1 intră în lupta anticoronavirus. Şapte constructori vor produce ventilatoare pentru spitale
ADVERTISEMENT

Formula 1, care are slabe speranţe că sezonul 2020 se va mai putea desfăşura, s-a hotărât să intre în lupta anticoronavirus! Şapte constructori au decis că e momentul să ofere ajutor în Marea Britanie şi vor începe să producă ventilatoare pentru spitale.

Formula 1 intră în lupta contra coronavirusului

Red Bull Racing, Racing Point, Haas, McLaren, Mercedes-AMG, Renault și Williams s-au angajat în proiectul Pitlane, pentru producția și furnizarea de aparate respiratorii pentru a răspunde nevoilor Regatului Unit al Marii Britanii în bătălia cu COVID 19.

În ultimele două săptămâni, cele șapte echipe de Formula 1 din Marea Britanie și echipele tehnologice respective au înregistrat progrese semnificative în definirea și coordonarea răspunsului lor la solicitarea guvernului britanic de ajutor la fabricarea dispozitivelor de ventilaţie de care au nevoie  medicii pentru a ajuta la tratamentul pacienților cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Ce este Proiectul Pitlane

Proiectul Pitlane va grupa resursele și capacitățile echipelor sale membre cu efect maxim, concentrându-se pe abilitățile cheie ale sectorului F1: proiectare rapidă, producție de prototipuri, testare și asamblare specializată.

Proiectul Pitlane se concentrează pe trei fluxuri de lucru, de la inginerie a dispozitivelor medicale existente, pentru a sprijini reducerea producției de proiecte de ventilatoare existente ca parte a consorțiului VentilatorChallengeUK, până la proiectarea rapidă și producerea prototipurilor unui dispozitiv nou pentru certificare și producție ulterioară.

ADVERTISEMENT

Sunt gata să realizeze tot ce e nevoie pentru medici

Capacitatea unică a Formulei 1 de a răspunde rapid la provocările tehnologice și tehnologice permite grupului să adauge valoare răspunsului sectorului inginer.

Proiectul Pitlane se va concentra acum pe coordonarea și răspunsul la provocările clare pe care le-au prezentat. Cele șapte echipe rămân gata să susțină alte domenii care necesită răspunsuri tehnologice rapide și inovatoare la provocările unice pe care le prezintă pandemia COVID-19.

ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton cere britanicilor să stea în casă

În privinţa desfăşurării sezonului 2020 Bernie Ecclestone a recunoscut că acesta este ca şi compromis şi că nu vede cum s-ar mai putea face ceva după încetarea pandemiei.

Acest lucru îl admite şi campionul mondial Lewis Hamilton, care este un britanic exemplu, cerând concetăţenilor să respecte cu stricteţe toate indicaţiile, aşa cum face el, pentru că numai astfel se poate lupta eficient cu virusul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri