Gest excepțional: ultramaratonistul Levente Polgar s-a oferit voluntar, cu propria aparatură, să participe la dezinfecții pentru combaterea contaminării cu COVID-19. Sportivul are o singură mână

SPECIAL FANATIK
Matei Udrea   
în Sporturi
01/04/2020, 20:33
Gest excepțional: ultramaratonistul Levente Polgar s-a oferit voluntar, cu propria aparatură, să participe la dezinfecții pentru combaterea contaminării cu COVID-19. Sportivul are o singură mână SPECIAL FANATIK

Levente Polgar, unul dintre cei mai cunoscuți ultramaratoniști din România, a anunțat marți, pe contul său de Facebook, că se pune la dispoziția autorităților sau a instituțiilor pentru a ajuta la operațiunile de dezinfecție pentru combaterea contaminării cu COVID-19.

Sportivul, care are amputată o mână, a menționat că vine cu propriul său aparat, un atomizor cu rază mare de acoperire, și că nu are nevoie de niciun ban, cerând să-i fie puse la dispoziție doar soluția dezinfectantă și benzina necesară pentru funcționarea utilajului.

Levente s-a oferit voluntar: “Niciun cost! Accept doar benzina și materialul dezinfectant!

Anterior, Levente făcuse un alt apel, pe contul său de Facebook, către alți lucrători în agricultură, care au în proprietate utilaje precum atomizoarele, să sprijine autoritățile în lupta cu epidemia.

“Mă ofer voluntar să pulverizez material dezinfectant cu atomizor. Are raza mare de acoperire. Fără niciun cost! Accept doar benzină și material dezinfectant”, a scris sportivul.

Venit într-un moment în care bogătașii României își fac donații între ei, unele cadre medicale dau bir cu fugiții și-și abandonează pacienții, iar funcționari ai statului profită de moment pentru a da tunuri, mână-n mână cu personaje dubioase, cumpărând materiale medicale la prețuri de 3 ori mai mari, gestul lui Levente arată, totuși, că se poate să fim și altfel.

În ianuarie a mers la o mănăstire de măicuțe și le-a tăiat lemne de foc

Levente Polgar nu e la prima acțiune de acest fel în slujba colectivității. În ianuarie acest an, aflând că măicuțele de la o Mănăstirea Râmeț au rămas fără lemne de foc, bărbatul din Aiud a pus mâna pe drujba proprie, s-a dus la fața locului și a tăiat un munte de bușteni.

“Azi, împreună cu oameni minunați. M-au invitat la Mănăstirea Râmeț, unde am făcut o clacă frumoasă de a tăia lemne de foc pentru mănăstire. Nimic mai frumos decât să fiu aproape de Dumnezeu și de oameni cu bun-simț, nimeni nu a avut grade sau funcții, cu toții am fost egali atât de frumos! (…)”, a scris ulterior Levente pe Facebook.

Rămas fără o mână la 6 ani, în urma unui accident de tren, Levente Polgar a devenit celebru pentru ambiția și forța sa morală. A participat la ultramaratoane extrem de dificile și la curse de anduranță ucigătoare.

În urmă cu câțiva ani a încercat să termine și ultramaratonul Yucon Arctic Ultra, dar o furtună de gheață i-a răsturnat sania după start și a fost nevoit să abandoneze. A terminat în schimb curse de mare dificultate, inclusiv maratoane montane.

Închide ×