Fotbal intern

Mesaj emoţionant în memoria lui Tilihoi. Scrisoarea primită de olteni de la preşedintele FIFA, Gianni Infantino: “A jucat la CS Universitatea”

Preşedintele FIFA. Gianni Infantino, gest emoţionant făcut în memoria lui Nicolae Tilihoi, fostul jucător al Universităţii Craiova, decedat recent.
29.03.2018 | 19:31
Mesaj emotionant in memoria lui Tilihoi Scrisoarea primita de olteni de la presedintele FIFA Gianni Infantino A jucat la CS Universitatea

Fotbalul craiovean îşi pierde, încet-încet, legendele. Din ceea ce frumos a fost numită Craiova Maxima, echipa anilor 80 din secolul trecut, care juca semifinala de Cupa UEFA cu Benfica şi rata meciul cu trofeul pe masă, cu Anderlecht, fără a fi fost învinsă în cele 180 de minute, au plecat să povestească îngerilor despre minunile săvârşite pe gazon de o iubire alb-albastră Zoli Crişan, Costică Ştefănescu, iar de câteva zile li s-a adăugat şi partenerul lui Ştefănescu din centrul defensivei, Nicolae Tilihoi, la numai 61 de ani.

Meciul României cu Suedia de la Craiova a coincis şi cu înmormântarea fostului fundaş venit de pe malurile Dunării de la Brăila şi rămas de atunci pe viaţă în Oltenia. A fost tristeţe mare şi inclusiv jucătorii actualei reprezentative a României au ţinut să trimită o coroană.

Infantino: “Tilihoi a jucat la CS Universitatea Craiova, unde a fost un membru cheie al generaţiei de aur Craiova Maxima”

De acum Tilihoi a trecut în galeria de legende a fotbalului craiovean şi foştii lui colegi, cu siguranţă, vor vărsa de fiecare dată când se vor mai întâlni la un pahar de vorbă câteva picături în memoria lui Nicu Tilihoi. Însă o neaşteptată recunoaştere a valorii fostului internaţional român a venit din afara graniţelor, mai precis de la Zurich.

Mesajul este semnat de către preşedintele FIFA, Gianni Infantino şi în conţinut este trecută în revistă, la perfecţie, cariera lui Tilihoi: “Pe parcursul carierei sale, el a fost de 10 ori convocat de România între 1979 şi 1981. La nivel de club, a petrecut cea mai mare parte a carierei sale cu CS Universitatea Craiova, unde a fost membru-cheie al generaţiei de aur cunoscută sub numele de Craiova Maxima. În unsprezece sezoane, a câştigat campionatul României de două ori, în 1980 şi 1981 şi Cupa României de patru ori.”