Fotbal international

Gest impresionant al lui Roman Abramovich. Patronul rus îi va caza gratis în hotelul lui Chelsea pe doctorii care luptă cu coronavirus

18.03.2020 | 14:41
Gest impresionant al lui Roman Abramovich Patronul rus ii va caza gratis in hotelul lui Chelsea pe doctorii care lupta cu coronavirus
ADVERTISEMENT

Magnații fotbalului mondial se implică în lupta contra coronavirus. Patronul celor de la Chelsea, Roman Abramovich, a luat o măsură de ultimă oră în ceea ce privește ajutorarea cadrelor medicale din Londra care luptă în aceste zile să salveze viața pacienților infectați cu Covid-19.

Roman Abramovich, alături de medici în lupta cu coronavirus. Hotelul lui Chelsea va caza gratis cadre medicale din Londra

Printr-un comunicat postat marți pe site-ul oficial, clubul Chelsea Londra anunță că, la inițiativa patronului Roman Abramovich, Millenium Hotel situat în apropierea stadionului ”Stamford Bridge”, va găzdui în această perioadă întregul staff medical care muncește în cadrul National Health Service (NHS).

ADVERTISEMENT

Astfel, Roman Abramovich va plăti personalul NHS care va fi cazat la Millennium Hotel, cel puțin în următoarele două luni. Rusul a luat personal decizia de a ajuta în criza coronavirusului.

De asemenea, toate cheltuielile vor fi suportate de omul de afaceri rus pentru următoarele două luni, urmând ca perioada să fie extinsă, dacă nu se va reuși stingerea epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT


Dat fiind faptul că medicii și asistentele se confruntă cu un volum de muncă fără precedent în lunile următoare din cauza izbucnirii Covid-19, clubul din Premier League s-a angajat să pună umărul la ajutorarea lor.

”O mare parte din personalul medical lucrează pe ture lungi în această perioadă naveta lungă spre casă ar putea fi una extenuantă. Cazarea în apropierea spitalului va duce la menținerea sănătății și bunăstării acestui personal care are un rol crucial în acest moment critic.”, scriu cei de la Chelsea pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

Roman Abramovich simte din plin criza coronavirus

Patronul rus al celor de la Chelsea simte și el criza economică produsă deja de pandemia de coronavirus.

În această săptămână, tabloidul Daily Mail scria că actuala situație mondială i-a adus pierderi până acum miliardarului rus în valoare de 2 miliarde euro, sumă absolut colosală chiar și pentru un om cu potența patronului lui Chelsea.

ADVERTISEMENT
  • 13 miliarde euro este averea lui Roman Abramovich

Marea Britanie, lovită din plin de coronavirus

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a explodat în Regatul Unit al Marii Britanii în ultimele zile.

Până marți, în Marea Britanie au fost depistate 1.950 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 și 71 de decese, cele mai multe cazuri fiind constatate în zona Londrei.

ADVERTISEMENT