ADVERTISEMENT
Sporturi

Gest impresionant al unui star din NBA! A cumpărat o casă pentru familia lui George Floyd

Autor: Gabriela Gheorghe | 19.01.2021 | 15:03
Gest impresionant al unui star din NBA! A cumpărat o casă pentru familia lui George Floyd
Mai mulți oameni au protestat în SUA după uciderea lui George Floyd. Sursă foto: Hepta.

Kyrie Irving, baschetbalistul de la Brooklyn Nets, a făcut un gest impresionant și a achiziționat o casă pentru familia lui George Floyd.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Stephen Jackson, un prieten al omului ucis de un polițist din Statele Unite. George Floyd a încetat din viață după ce un om al legii a stat cu genunchiul pe gâtul său timp de 8 minute.

“Această familie primeşte multă dragoste. Nu doar de la noi, dar și de la persoane din lumea întreagă. Şi mulţi dintre prietenii mei au ajutat”a spus Jackson.

Familia lui George Floyd are o nouă casă

În vârstă de 46 de ani, Floyd a fost interogat de oamenii legii din Statele Unite, care l-au acuzat că ar fi achiziționat țigări cu bani falși. Pe înregistrarea apărută în mediul online se observă cum un polițist a stat cu genunchiul pe gâtul acestuia timp de opt minute, iar Floyd țipa că nu poate respira.

ADVERTISEMENT

Autopsia a scos la iveală faptul că decesul  a fost provocat de asfixiere, iar toate acestea au generat un scandal monstru și un val de proteste. Manifestații de solidaritate s-au desfășurat pe mai multe continente.

Cele mai multe demonstrații din SUA au fost pașnice, însă în unele dintre marile orașe ele au fost violente. Sub presiunea oamenilor, cei patru oameni ai legii au fost acuzați de omor și complicitate la omor.

Floyd nu este singurul om ucis de polițiști

Și o vedetă din NFL a murit tot ucis de polițiști în plină stradă. Este vorba despre Ekom Udofia. Moartea americanului George Floyd a generat un protest fără precedent, iar mișcarea Black Lives Matter a devenit foarte importantă și în sport.

ADVERTISEMENT

”Black Lives Matter” (Viețile persoanelor de culoare contează) a produs un real tsunami planetar, milioane de oameni au aderat la această mișcare socială.

Chiar dacă ”Black Lives Matter” există de acum opt ani, manifestările împotriva brutalității polițiștilor și violenței  rasiale au ajuns să fie cunoscute pe întreg globul anul trecut.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!