News

Gest inconștient al unui șofer din Dolj. A mers cu viteză, pe contrasens, pe A1. Accident tragic evitat în ultima clipă. Video

Inconștiență de neînțeles a unui șofer din Dolj. Acesta a circulat cu viteză, pe contrasens, pe Autostrada A1. Un accident tragic a fost evitat în ultima clipă de către ceilalți participanți la trafic.
08.08.2022 | 08:10
Gest inconstient al unui sofer din Dolj A mers cu viteza pe contrasens pe A1 Accident tragic evitat in ultima clipa Video
Șofer român din Dolj, filmat mergând cu vitează pe contrasens pe autostrada A1. Sursa foto: Sibiu Independent
ADVERTISEMENT

Din inconștiență sau din rea intenție, românii continuă să fie autorii unor gesturi inexplicabile. Încă un cetățean din țara noastră a fost filmat în timp ce gonește, pe contrasens, pe o autostradă.

Aproape de tragedie. Șofer român din Dolj, filmat mergând cu viteză pe contrasens pe autostrada A1

Duminică, 7 august, un șofer aflat la volanul unei mașini cu numere de înmatriculare de Dolj a fost filmat în timp ce conducea pe contrasens, pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu, în zona municipiului Sebeș.

ADVERTISEMENT

Momentul cu gestul de inconștiență a fost filmat de o cameră de bord a unui alt șofer. Acesta din urmă, încadrat corespunzător, a fost la un pas să lovească mașina care circula din sens opus.

Șoferul care a filmat momentul se afla pe banda 2. Acesta depășea un alt autoturism care se deplasa pe prima bandă. Dintr-o dată, acesta s-a trezit în față cu o mașină marca Dacia Logan, înmatriculată în județul Dolj, care circula pe contrasens.

ADVERTISEMENT

Norocul și rapiditatea în manevrare a șoferului care circula regulamentar au făcut ca o tragedie să fie evitată în ultimul moment.

Recent, tot în România, dar pe A4, un șofer a intrat pe contrasens în zona localității Cumpăna (județul Constanța). El și-a continuat drumul, chiar dacă pe lângă vehiculul său treceau mașini din sens opus.

ADVERTISEMENT

În timp ce încălca cu inconștiență legislația rutieră, circulând pe sens opus, acesta a obligat mai multe mașini să schimbe banda de circulație pentru a evita o coliziune.

Ce riscă șoferul care a circulat pe contrasens

În vara lui 2021, mai mulți șoferi au fost filmați mergând pe contrasens pe autostrada A2 și A4, în Constanța. Aceștia au fost identificați și sancționați drastic.

ADVERTISEMENT

Conform Poliției, în aceste cazuri, cum este și cel de pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu, șoferii sunt sancționați atât cu amenzi, cât și cu reținerea permiselor de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

Autoritățile precizează că pe autostrăzi sunt și camere ale administratorului drumului, care pot fi folosite la nevoie pentru a identifica autoturismele care încalcă legea.

ADVERTISEMENT